Životní příběh Dagmar Havlové Veškrnové by vydal na celý seriál o několika dílech. Dokument CNN Prima NEWS mapuje pro diváky to nejpodstatnější: dětství, studium, první manželství, mateřství i následnou roli babičky, film, divadlo, svatbu s prezidentem a náročný život na pozici první dámy.„Já nemám nikdy v životě nic zadarmo, nikdy! Když mě provází štěstí, tak jde ruku v ruce s nějakým smutkem… Nedostávám nic zadarmo, to si zase nemyslete,“ přiznává divákům bývalá první dáma velmi upřímně.

V dokumentu bývalá první dáma připouští i to, že se měla před sňatkem řídit radou Václava Havla, který jí radil, ať po svatbě používá příjmení Havlová-Veškrnová nebo Veškrnová-Havlová. Tehdy to odmítla, dnes toho lituje. "Přesto jsem jméno změnila a teď až si přidávám Havlová-Veškrnová, protože se opakují filmy, protože byly dobrý," uvedla v dokumentu Havlová, ovšem nechyběla ani omluva jejímu tatínkovi, že se rodného příjmení po svatbě vzdala. "On na mě byl hodně pyšnej," vysvětlila, proč ji to zpětně mrzí.

Podle bývalé první dámy navíc když si žena změní jméno, pod kterým je známá, má to vliv i na její psychiku. "Tak jsem se tak nějak proměnila a celou dobu, co skončilo Vaškovi funkční období, tak se snažím vrátit se k sobě, k té Dáše Veškrnové," vysvětlila.

Video
Video se připravuje ...

Unikátní otevřená zpověď Dagmar Havlové Veškrnové při příležitosti jejího životního jubilea CNN Prima News

Fotogalerie
47 fotografií