Muzikál z pera Karla Svobody (†68) tehdy Hůlkovi ze dne na den změnil život. Role legendárního transylvánského knížete, který se promění v upíra, ho vynesla na piedestal popularity. 

Po premiéře to bylo opravdu jako v americkém filmu. A na to jsem nebyl připravený. Naštěstí jsem už nebyl úplný mlaďoch, bylo mně 27 let, takže jsem trochu rozumu v hlavě měl, ale stejně mi trvalo asi půl roku, než jsem si na to zvykl. Zvládl jsem to díky kamarádům. Když jsem ztrácel pevnou půdu pod nohama a začalo mi vše stoupat do hlavy, tak mi řekli, abych se vzpamatoval a uklidnil. Opravdu mě tehdy podrželi,“ řekl pro intergram.cz Daniel Hůlka. 

Video
Video se připravuje ...

Robert Jašków: Dcera má talent, ale jeden komediant v rodině stačí! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

A jak ukazují snímky z té doby, tak ho kamarádi skutečně drželi, ale i v barech do ranních hodin. 

Marcela Karleszová odněkud vyhrabala tuto relikvii, zobrazující zvěř na našem tehdy veleoblíbeném místě, parníku Kamýk, kotvícím u Štefánikova mostu a nabízejícím občerstvení do ranních hodin. Přesunovali jsme se tam pravidelně po představení muzikálu Drákula, když nás vyhodili z divadelního bufáče. Měl jsem to tehdy kousek domu na Letnou a i tak mi cesta mnohdy zabrala hodinku, protože kolikrát se dá v parku spadnout na hubu, že. Richard Hes to jezdil taxíkem, jakkoliv bydlel za rohem ode mne. Měl prostě tehdy víc peněz. Dočasu,“ okomentoval snímek Bořek Slezáček, který má blond mikádo.

Kromě něj je tam vdova po Richardu Hesovi (†50) Marcela Karleszová, Dan Hůlka a Robert Jašków (55). Ten je na fotce k nepoznání, protože má ještě vlasy. Diváci seriálu ho už znají jako týpka s hlavou jako koleno. 

Fotogalerie
27 fotografií