Dala mu nejkrásnější dárek. „Emilka je moje štěstí a můj život. Je to nejdražší poklad. Jsem šťastný, že se konečně rozhodla vrátit se k tatínkovi,“ řekl Blesku oslavenec v reakci na to, že dcera, kterou má s operní pěvkyní Terezou Mátlovou (47), se před časem rozhodla žít u něj.

Jestli Emily půjde v jeho stopách, ale zatím nechává osudu. „Má ráda muziku a showbyznys. Uvidíme... Nikdy jsem nepěstoval protekcionismus, to bych jí prokázal medvědí službu,“ dodal šťastný táta Janeček, který chystá pro své divadlo GoJa Music Hall další projekty a překvapení.

A co mu přáli slavní kamarádi?

Michal David (63): Udělal mě slavným

V životě zpěváka a hitmakera hraje producent a kapelník legendárních Kroků Františka Janečka zásadní roli. „Udělal ze mě slavného zpěváka, to je jeho práce. Takováhle spolupráce je jako manželství – po čase jsem se postavil na vlastní nohy, ale přátelé jsme dodneška,“ prozradil Michal David, který tento týden roztančil náměstí v Písku, kde vystupoval jako host projektu Blesk Ordinace.

Saskia Burešová (77): Už netančím

Moderátorka Kalendária ráda navštěvuje Janečkem produkované muzikály a nechybí na žádné premiéře. Troufla by si na jeviště také? „Zazpívat ne, ale zahrála jsem si v muzikálu Ginger a Fred,“ prozradila Blesku Saskia s tím, že ji neláká ani tanec, a tudíž by nešla do StarDance. „Možná před dvaceti lety bych to zkusila, dnes už ne...“ smála se nestárnoucí hvězda.

Karel Vágner (81): Vychoval mé děti

Mistr basů dorazil s dcerou Terezou Vágnerovou (31), a Janečkovi společně dokonce zazpívali! Pro Terezu Vágnerovou se jednalo de facto o její návrat po »mateřské« a překvapila krátkým sestřihem, v němž ji skoro nikdo nepoznával. „František mi vlastně pomohl vychovat mé děti, protože jak Tereza, tak Pepa hráli postupně v řadě jeho muzikálů,“ pěl Vágner ódy na kolegu.

Monika Absolonová (46): Máme se rádi

Zpěvačka také patří mezi blízké Janečkovy přátele. „Mám pana doktora moc ráda a myslím, že i on má rád mě. Baví mě náš způsob komunikace, že on mi tyká a já jemu vykám, baví mě jeho rady do života i to, že mi zavolá, když mě vidí v televizi a řekne mi svůj názor,“ říká Monika, jež svého času vystupovala v producentových Bídnících.

Jiřina Bohdalová (92): Příště jako prababička

Naše herecká legenda patří k Janečkovým dlouholetým kamarádkám a na jeho narozeninách nechybí prakticky nikdy. „Už teď koukám, jestli se dožiju jeho dalších...“ smála se uvolněná Jiřinka, která právě dokončila svůj nový film Svatá, a rozpovídala se o vnukovi Vojtovi (28), který se v červenci oženil. „Teď už čekám, kdy budu prababička, už by to chtělo. O lásku u nás není nouze,“ těší se Bohdalová.

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová na narozeninách Františka Janečka: Chci už být prababička! David Turek

Video
Video se připravuje ...

Jiří Strach na narozeninách Františka Janečka David Turek

Video
Video se připravuje ...

Leon Tsoukernik na narozeninách Františka Janečka David Turek

Video
Video se připravuje ...

Sagvan Tofi na narozeninách Františka Janečka David Turek

Fotogalerie
94 fotografií