Nové zpěvačky od podzimu nahradí stávající Fantomovy lásky Michaelu Štikovou, za svobodna Gemrotovou (37), a Moniku Sommerovou (36), které si teď plní mateřské povinnosti.

Grossová už u Janečka (78) hrála hlavní role v úspěšných muzikálech Ples upírů a Čarodějka, Štěpánková se v GoJa Music Hall představí poprvé. „Účinkování ve Fantomovi Opery bude pro mě jako pro operní zpěvačku úplně první muzikálová zkušenost. A protože musím kromě zpěvu zvládnout také baletní choreografii na špičkách, je to i velká výzva. Já mám ale výzvy ráda, takže se moc těším,“ svěřila Blesku vycházející Janečkova hvězda.

Štěpánková pochází z Plzně, v roce 2014 absolvovala v rámci výměnného pobytu stáž na konzervatoři v Limoges ve Francii. Získala také nejvyšší ocenění v několika soutěžích, například v roce 2016 v Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech v kategorii Operní naděje a ve stejném roce i ve XIII. ročníku Pěvecké soutěže Olomouc.

Od sezony 2020/2021 je v angažmá jako sólistka opery Národního divadla v Praze. Vedle Štěpánkové a Grossové se od 23. září do muzikálu vracejí všechny osvědčené hvězdy v čele s představitelem titulní role Marianem Vojtkem (50) nebo Pavlem Vítkem (60) v roli jednoho z divadelních ředitelů.

Nikdo nechce konec

Česká verze nejslavnějšího muzikálu všech dob se v GoJa Music Hall uvádí od roku 2014. Přestože Janeček několikrát oznámil ukončení, diváci ho vždy donutili hru do repertoáru vrátit.

Video
Video se připravuje ...

František Janeček na premiéře Fantoma Opery: O krásný zážitek nikdo nepřijde! David Turek

Fotogalerie
45 fotografií