Rodák z Banské Bystrice se na českých jevištích uvedl slavnými muzikály Karla Svobody (†68) Dracula a Monte Cristo na přelomu devadesátých let a milénia. „Není tajemství, že v těch dobách, kdy jsme hráli opravdu od rána do večera, jsem nahromadil nějakou sumu, řekněme dva až tři miliony korun. Táta mi vždycky říkal, že kdybych to tehdy posílal domů, tak za to mám tři byty. Jenže já všechny peníze dával do zábavy, večírků, do ženských, takže na konci roku 2002, kdy to skončilo, jsem byl v podstatě na nule,“ přiznává zpěvák.

„Všechno jsem propařil. Jediné, co jsem si koupil, bylo za dvě stě tisíc auto, ale to rychle ztratilo na hodnotě. Na konci tohohle období mi musela půjčit moje máma, protože jsem neměl z čeho žít. Každý den jsem chodil k bankomatu, jestli už přišly nějaké peníze. Jedl jsem jen točený salám, rohlíky a hořčici,“ vzpomíná Vojtko na své bujaré období. „Ale právě tohle mě nakoplo a řekl jsem si, že něco musím přehodnotit, aby takhle můj život neskončil. Chtěl jsem někam směřovat,“ říká. 

Jedním dechem dodává, že i když je teď šťastně zadaný a konečně směřuje k něčemu, čemu by se dalo říkat usazení se, pro dívky měl vždycky slabost. Až je s podivem, že zatím nemá žádného potomka. „Já byl v tomhle vždycky obezřetný,“ směje se. „Velký svět mě naučil. Ale jednou, v mládí, se opravdu stalo, že přišla holčina, že budeme rodiče. Asi týden nebo dva mě držela v napětí, a pak se zjistilo, že si to vymyslela, protože chtěla být se mnou,“ prozradil.

První oslavu měl o víkendu na jevišti GoJa Music Hall, kde bude celé jaro zářit v posledních 20 představeních Fantoma Opery, pak ho čekají ještě oslavy rodinné a s přáteli, a velký koncert v O2 Universum.

Video
Video se připravuje ...

Marian Vojtko slaví 50. narozeniny: Kdo si s ním vymyslel těhotenství? Petr Macek

Fotogalerie
39 fotografií