Informace vyšla na webu Super.cz, kde Mátlová dceru pochválila, jak je v boji s ní silná, a že děkuje lékařům z Motola za péči. 

„Nejdřív mi zjistili na sonu, že mám zánět ve střevu, nakonec mi zjistili Crohnovu chorobu. Neexistuje na ni lék, je to na doživotí,“ cituje web i přímo Emilku.

Janeček v reakci pro Blesk nejprve uvedl, že takové zveřejnění vůči dceři považuje za necitlivé a netaktní.

A ozvala se i sama překvapená Emily, která prý o zveřejnění také netušila. „Nevím, proč to máma udělala. Je to od ní podraz!“ řekla Blesku.

Tisíc hovorů

„Tu informaci jsem si dala na svůj soukromý profil pouze jako informaci pro svou rodinu a přátele. A máma ji bez mého vědomí dala médiím. Beru to jako podraz,“ neskrývala rozčarování mladičká dívka.

„Nechci to tajit, ale chtěla jsem na to jít svým tempem, ne se probudit a mít na základě zveřejnění tisíc hovorů...“ Janeček a Mátlová se rozešli před několika lety a od té doby jsou jejich vztahy na bodu mrazu. Emily Ann od té doby střídavě bydlí s oběma rodiči.

Trpí tím Bareš i Kailová z Ulice

Crohnova choroba je autoimunitní onemocnění trávicího traktu, v němž probíhá chronický zánět. Ten způsobuje velmi časté průjmy, někdy s krví. Průjmy člověka odvodňují a vyčerpávají. Přidat se mohou v krajním případě i píštěle, proděravění střev či rozsáhlé vředy. Vyskytují se v různě těžkých formách, ty vážné mohou nemocného ohrožovat na životě.

Anebo »pouze« kvalitu života drasticky zhoršit. Crohnovou nemocí u nás trpí 50 tisíc lidí, mj. herec Igor Bareš (57) i zpěvačka a herečka Nela Kailová (21) alias Petra Nová ze seriálu Ulice.

Nejčastější příznaky:

● zánět sliznice dutiny ústní,

● zánět jater a žlučovodů,

● střevní bolesti, břišní křeče, průjmy, zácpa a vředy v zažívacím traktu,

● krev ve stolici,

● teplota,

● záněty očí,

● boláky v ústech,

● zánětlivá místa na kůži,

● zvracení,

● ztráta chuti k jídlu a hubnutí,

● bolesti kloubů a otoky,

● únava,

● noční pocení,

● problémy s menstruací.

Video
Video se připravuje ...

František Janeček se pyšní dcerou Emily (13): Zpívá v muzikálu Robinson Crusoe! Petr Macek

 

Fotogalerie
44 fotografií