Obrovské pocty se dostala francouzské umělkyni a bývalé manželce Bolka Polívky Chantal Poullain na francouzské ambasádě. Z rukou samotného velvyslance převzala ocenění Řád čestné legie, tedy nejvyšší francouzské státní vyznamenání za dlouhodobé obohacování české a francouzské kultury a neustálé propojování přátelských vztahů mezi oběma zeměmi.

Je to pro mě velká čest, je to něco, co jsem vůbec nečekala a ohromně mě to okouzlilo. Jsem skutečně poctěna. Myslím, že toto ocenění dostávají lidé, kteří udělali velký kus práce v životě a já se necítím být výjimečná, ale těší mě, že mě ocení za můj kus života tady v Čechách, který každý den nebyl jednoduchý, ale cítím se být tady sama sebou,“ řekla Blesku oceněná Chantal.

Vlnu euforie a radosti do ní vnesla i přítomnost jejího exmanžela Bolka Polívky, i přesto, že přišel se svou současnou manželkou. „Ta medaile patří částečně i jemu. Protože vděčím jemu. Bez něj bych tady v Čechách vůbec nebyla,“ dodala s úsměvem Poullain.

Jak Bolek Polívka, tak jejich syn Vladimír byli na Chantal skutečně pyšní. „Tato dáma je tak nadaná, ona je i malířka, to se o ní málo ví, že určitě by si to zasloužila i bez mé velké valašské maličkosti,“ dodal herec.

A bylo vidět, že s Polívkou i po mnoha letech po rozvodu mají k sobě opravdu blízko. „Máme hezké vztahy, a myslím, že se to povedlo jen tak mimochodem. Nijak jsme se o to ani nesnažili, vyplynulo to samo z našeho chování, z naší lásky a možná také z přiškrcené sebelásky,“ prozradil nám Polívka, jak s exmanželkou udržují celá léta vztahy.

A skutečně, když Bolek své exmanželce gratuloval, velmi to mezi nimi jiskřilo. Objal jí, pohladil láskyplně po tváři, pak se políbili, Chantal mu něžně přiložila ruku na jeho hrudník, když jí něco špital do ucha a oba se neustále z plných plic smáli. Syn Vladimír na ně dohlížel a bylo na něm vidět, že mu vřelé vztahy jeho rodičů dělají velké potěšení.

Video
Video se připravuje ...

Chantal Poullain: O natáčení v zimě a v lehkém oblečení 

Fotogalerie
40 fotografií