Delonův syn Anthony slova otce pro RTL potvrdil. Slavný umělec ho prý požádal, aby ho na poslední cestě doprovázel. „Ano, je to pravda, zeptal se mě na to,“ svěřil v rozhovoru.

Blesk se zeptal jeho krajanky a také herečky  Chantal Poullain, jak nahlíží na rozhodnutí herce dobrovolně odejít ze života. „Myslím si, že je to jen jeho volba a absolutně na něm, jestli ví, že bude trpět a je nevyléčitelně nemocný, aby rozhodl o svém důstojném odchodu ze života,“ netají svůj jasný názor na eutanazii populární herečka, která to stejné prožila se svou vlastní sestrou. 

Sama si prošla dobrovolným odchodem blízkého člověka, když se její sestra rozhodla ve Švýcarsku tuto asistovanou sebevraždu podstoupit. „Má sestra požádala ve Švýcarsku o eutanazii a já se za ní jela rozloučit. Lék, který ji uspal, jí podávala nejlepší kamarádka a mě poprosila, ať se vrátím ke své rodině. Krásně a s úsměvem jsme se rozloučily,“ popsala průběh eutanazie Chantal.

„Měla kruté bolesti. Věděla jsem přesnou hodinu a minutu, kdy jí bude ten lék podán. Seděla jsem v tu chvíli v kuchyni u stolu a prosila jsem ji pomyslně, ať mi dá znamení – ať třeba spadne obraz ze zdi nebo sklenička ze stolu, prostě ať se něco stane a dá mi vědět, že je jí dobře. Ten den bylo zataženo, škaredě. A najednou mi do pokoje zasvítil paprsek slunce, který po chvíli zmizel, a já věděla, že to byla ona a je jí už dobře,“ svěřila svůj spirituální prožitek Chantal, která věří na věci mezi nebem a zemí.

Tato zkušenost ji samotnou donutila se zamyslet nad vlastním koncem. „Když budu v podobné situaci jako moje sestra, nemocná v bolestech, jen kost a kůže, budu taky chtít, ať mě nechají odejít. V naší rodině to tak máme – i můj dědeček odešel z vlastní vůle, protože věděl, že by byl přítěží pro rodinu. Když je někdo nevyléčitelně nemocný, proč ho nenechat v míru a s úsměvem odejít, když si to přeje? Moje sestra mi říkala – jsem připravena odejít. Říkala mi to s úsměvem, těšila se. Když to prožíváte, změníte na to názor. Vážím si lékařů a jejich záchrany životů. Jsou ale momenty, kdy smrt patří k životu,“ má jasno herečka francouzského původu.

VIDEO: Medailonek Alaina Delona

Video
Video se připravuje ...

Alain Delon Videohub

Fotogalerie
54 fotografií