Devítiletá Laura se na svého slavného dědečka ptá maminky Terezy Černochové čím dál tím víc. „Ona mu je strašně podobná, někdy mi lidi říkají: Hele, to je celej dědek, to je celej Černoch! A já jim říkám, to jí neříkejte, vždyť je to holčička. Ona je blonďatá, ale má ty rysy Černošský. To jsou věci, které člověk vidí nejen v sobě, ale i v ní,“ přiznala zpěvačka v rozhlasovým pořadu Blízká setkání.

Ač svého dědečka Karla Černocha nikdy nepoznala, dost často o něm slýchá. O to víc teď, když Tereza připravuje čtyři koncerty, píše k nim repertoár, dělá aranžmá, prohlíží si jeho staré fotky, zkrátka na něj v těchto chvílích vzpomíná velmi intenzivně.

Ona se velice často ptá, včera jsme byly zrovna na číně a ona říká: ‚To by byl děda rád, viď, mami, že jím tu čínu.‘ – ‚Ano,‘ říkám jí, ‚on ji miloval, on by tady seděl vedle tebe a už by tě nutil ochutnávat různý věci.‘ Ona cítí samozřejmě jeho absenci a teď, jak já doma o tom pořád mluvím, pouštím si kvůli těm koncertům pořád jeho písničky, často chodí a potřebuje se s ním tak nějak potkat a ztotožnit. Myslím si, že jí je to líto, že ho nepoznala,“ prozradila Černochová.

Plánuje celkem čtyři koncerty, na poslední 1. listopadu v Praze přijdou i Černochovi přátelé a část rodiny. „Vystupují tam hosté, kteří se s ním potkali, kteří s ním kamarádili, chodili k nám domů. Vystoupí třeba Michal Prokop, Ondřej Ruml, Matěj Rupert, Bára Basiková, Leona Machálková, Peter Lipa. Na jednom z koncertů vystoupí Marie Rottrová a Helena Vondráčková,“ prozradila program Tereza. Ta zároveň s tátovými nedožitými 80. narozeninami oslaví své 40.

 

Video
Video se připravuje ...

Marek Černoch o tátovi Karlovi: Po smrti získal jeho tajnou kroniku! Petr Macek

Fotogalerie
51 fotografií