Ačkoliv Nikol Leitgeb zmizela z televizních obrazovek a mnohem více nežli herecké profesi, díky níž se proslavila, se věnuje naplno influencerství, národ ji má stále v oblibě. Sympatická plavovláska, která skrze sociální sítě vtipně glosuje svůj rodinný život, se ale nyní pochlubila, že dostane od předsedy Senátu Miloše Vystrčila (63) stříbrnou medaili – což je symbolické ocenění osobnostem z řad vědců, umělců, sportovců a dalším osobnostem, které nějak významně vynikly ve svých oborech či vykonaly zvláštní čin.

„Vážená paní Leitgeb, je nám velkým potěšením Vám sdělit, že předseda Senátu Parlamentu České republiky pan Miloš Vystrčil se rozhodl udělit Vám nejvyšší ocenění horní komory českého parlamentu. Stříbrnou medaili předsedy Senátu. Stříbrnou medaili předseda Senátu uděluje osobnostem, kterých si váží pro to, že konají v souladu s hodnotami, na nichž byl ustanoven i český Senát,“ psalo se v e-mailu, který Nikol sdílela na svém instagramu.

Ocenění spojené se slavnostní akcí pochopitelně okomentovala s humorem sobě vlastním: „Co si vemu na sebe, co si vemu na sebe, co si vemu na sebeeeeee,“ panikařila pod příspěvkem a doplnila slova díků, překvapení a emotikon ve tvaru srdce. Dalo by se namítnout, co dělá influencerka, propagující především svůj vlastní „merch“ a zmrzliny svého manžela, tak významného pro společnost, že za to musí dostat metál. Ale pro to máme jednoduché vysvětlení.

Nikol se totiž podílí na celé řadě charitativních akcí, podporuje a sdílí různé veřejné sbírky pro potřebné, které se díky jejímu dosahu vždy neskutečně odpíchnou z nuly na sto. Během svých „nedělních sbírek“ pak každou adventní neděli vybrala sbírku, kterou podpořila, a minulé léto zase pomáhala vybrat peníze na bezbariérový dům. Za pouhých 24 hodin její sledující poslali na účet rodiny přes 4,4 milionu korun. Kromě toho se Nikol také nechává fotit pro různé charitativní kalendáře.

Video
Video se připravuje ...

Nikol Leitgeb pro časopis Maminka Videohub

Nikol se za to dočkala celé řady kladných reakcí – nejen od fanoušků, ale i od kolegyní z branže. „Bravo!“ jásala například herečka Aňa Geislerová (47). „Hohooo! Ke stříbru jedině zlato! Blahopřeju,“ přidala se herečka Jana Plodková (42). „Gratulujuuuuu, jsi nejvíc,“ nešetřila nadšením herečka Tereza Brodská (55). „Wow, to je úžasný,“ žasla zpěvačka Marta Jandová (49). „Zaslouženě,“ domnívala se modelka Veronika Kašáková (33).

Jenže jak už tomu ve veřejném světě bývá, mezi kladnými komentáři nechyběly ani ty negativní. „A za co?“ podivovaly se výběru právě Nikol. „Medaile za sdílení na instagramu. Kam se hrabou Maxová a Pizingerová, když máme Nikol, co sdílí sbírky a prosí lidi o peníze. Plno influencerů sdílí sbírky, Štíbrový už je všude moc a vlastně nedokázala nic,“ rýpali do ní další její followeři v odkazu na známé zakladatelky charitativních organizací...

Fotogalerie
52 fotografií