Po loňské květnové autonehodě, za kterou měla být zodpovědná, se Dáda Patrasová konečně „dočkala“ rozsudku. Jak informovala ČTK, soud jí uložil  za řízení pod vlivem alkoholu dvouletý zákaz řízení a peněžitý trest 200 tisíc korun. Rozhodnutí je pravomocné.      

Zvláštní nehoda kousek od domova

K nehodě došlo v pondělí 23. května 2022 v Benešovské ulici v Praze. Herečka jen pár metrů od svého domu nezvládla řízení a narazila do betonového zátarasu.  V autě s ní tehdy cestoval i její manžel Felix Slováček (80). Naštěstí se jim nic nestalo, vozidlo ale Dáda sešrotovala z celé přední části.

„Řidička nabourala do zaparkovaného auta a následně do betonových zábran. Odmítla se podrobit dechové zkoušce. Oznámení o nehodě jsme přijali ve 14:45,“ uvedl tehdy policista Jan Daněk. O hereččině vině rozhodl soud bez její přítomnosti ve zkráceném řízení, stačily mu důkazy od policie.

Nebezpečnou autonehodu policie vyhodnotila jako trestný čin a Dádě původně hrozily až tři roky za mřížemi. Ačkoli velká pokuta a zákaz řízení jistě nejsou příjemné, může si i tak zřejmě pořádně oddechnout...

Video
Video se připravuje ...

Patrasová a Slováček bourali: Narazili do stojícího vozu a betonového zátarasu. aktu.cz

Porucha motoru?

Podle verze Patrasové stála za incidentem porucha motoru. „Auto je doteď v servisu, v motoru byla poškozená nějaká součástka. Bylo to neovladatelné,“ sdělila Blesku několik měsíců po nehodě loni v říjnu. Že by snad před jízdou pila, to opakovaně důrazně odmítala.

Jen chvíli po bouračce ji přitom fotografové zachytili, jak se potácí ulicemi z jedné strany na druhou, málem ji srazil autobus a nakonec se svalila na zem, kde několik minut zůstala sedět na chodníku.

Není to poprvé

Podobný incident potkal Dádu již v roce 2018. Tehdy svým autem nabourala do vozu jistého celosvětově hledaného Ukrajince a paradoxně tak policii usnadnila práci. Také v tomto případě měl sehrát svou roli alkohol – po srážce jí policie naměřila 2,5 promile alkoholu v krvi a okamžitě jí byl odebrán řidičský průkaz.

Od soudu pak přišel rozsudek, který potvrdil zákaz řízení na jeden a půl roku a navíc dostala 150 tisíc korun pokutu. „Tak sto padesát tisíc hodně zabolí, ale ten řidičák? To je hrůza. Na autě jsem celý život závislá,” stýskala si tehdy herečka. 

Video
Video se připravuje ...

Patrasová bourala, až airbag lítal: Dechovou zkoušku odmítla. David Malík

Fotogalerie
52 fotografií