Podle tehdejších informací byl muzikant opilý a provokoval. Během rvačky dostal ránu, upadl na zem a zůstal bezvládně ležet. Utrpěl těžké poškození mozku a skončil v bezvědomí. V ostravské nemocnici podstoupil operaci a byl uveden do umělého spánku.

Po náročné léčbě se zotavil, ale následky napadení si nese dodnes. Špatně slyší na pravé ucho a má problémy s krátkodobou pamětí.

„Když hrajeme písničky, které jsem napsal před deseti lety, tak je to v pohodě. Ale když hrajeme skladby z posledního alba, tak mám pod rukou čtečku. Není to tak, že bych četl text jako básničku. Ale občas mi vypadne slovo a díky čtečce mám možnost se chytit dál,“ řekl Hrůza v pořadu Povídej na CNN Prima. 

Video
Video se připravuje ...

Michal Hrůza zahrál na Frekvenci 1 živě v předpremiéře song Koukej dopředu Frekvence 1

Od brutální rvačky na vyhlášené Stodolní ulici plné barů a klubů nebyl. To se letos změnilo. „Dnes po koncertě na hradech spíme v Ostravě. Tak jsem si konečně prošel tu Stodolní ulici, kde jsem málem skončil... po devíti letech jsem to dal... jsem rád že můžu ještě žít a pokoušet se dělat něco užitečnýho,“ pochlubil se na sociální síti Michal a přidal selfie z ulice. 

Máte můj obdiv, já bych se asi neodvážila. Dodnes si vybavuju svoje pocity, když jste ležel už několikátý den v kómatu a nikdo nevěděl, zda to zvládnete. Jste neuvěřitelně silný bojovník,“ shodují se fanoušci. 

Rvačka 

Incident se stal 17. července roku 2014 na Stodolní ulici zhruba o půl čtvrté ráno. Útočník Patrik Kaifáš dostal dvou a půlroční trest, jeho kumpán Nikos Agoratsios vyvázl s podmínkou. V roce 2016 zhruba po třetině trestu byl Kaifáš za dobré chování propuštěn na svobodu.

Fotogalerie
28 fotografií