Hrubě se mu nelíbí, když si její jméno někteří její kolegové »berou do huby«. „Velmi pohrdám lidmi, a ať se chytí za nos, jestli to budou číst, kteří Hanku teď, když už tu není, pomlouvají,“ svěřil deníku Aha! Vágner.

„Musí v tom být obrovský mindrák a myslím, že to lidi sami odsoudí,“ řekl hudebník, pro kterého byla Hanka podle jeho slov darem od boha. „Nikdy na ni nezapomenu, je to pro mě padesát let života a vzpomínám na ni s láskou. A jestli bych si přál se jednou s někým tam nahoře potkat, tak bych byl rád, aby mezi těmi nejmilovanějšími dušičkami byla právě Hanka,“ dodal Vágner.

Přestože ve své vzpomínce nikoho nejmenoval – prý jim to raději řekne při nejbližším setkání do očí, kritických hlasů kolegů, kteří o Zagorové hovořili, je několik.

Michal Prokop (77), zpěvák a bývalý politik: Prostě hrůza

„Hudebně jsme hodně odlišní. Nejvíce mi vadily coververze, dříve se tomu tak neříkalo, ale tenkrát se hodně v popu dělaly. Některé se fakt nepovedly. Někdo to aranžérsky špatně opsal, byly v nich chyby, blbě nahrané, hodně jich mělo nepovedený text. Prostě hrůza!“ prohlásil zpěvák, který s Hankou v počátcích své kariéry vystupoval. Dokonce mu na svatbě svědčila.

Bára Basiková (60), zpěvačka: Moc infantilní

„Musím se přiznat, že Hanka mě nikdy svým projevem úplně nepřesvědčovala. Přišla mi spíš jako taková písničkářka a její projev byl na mě až moc infantilní. Přece jen mám ráda velký nosný klenutý hlasy, kantilénu a tak. Nicméně měla svůj jasnej, specifickej projev,“ rozpovídala se zpěvačka pro Český rozhlas.

Petr Janda (81), rocker: Byl bych mrtvej...

„My rockeři těma popíkama obecně opovrhujeme, protože kdybys pochválil někoho z popu, jsi jako rocker mrtvej. K Haně se mi proto špatně vyjadřuje, abych tak řekl, ale uznávám, že má své fanoušky, že určitě má dobrý písničky. I když mi vždycky trochu vadilo, že jich měla hodně převzatých. Radši o ní nic říkat nebudu...“

Video
Video se připravuje ...

55 let od tragické nehody slavného českého orchestru v Mongolsku: Karel Vágner přežil smrt šesti kamarádů! Petr Macek

Fotogalerie
78 fotografií