Heriban natáčel zrovna v Praze, když se bolesti zad poprvé ozvaly. K lékaři zašel až po návratu do Bratislavy, kdy se situace zhoršila. Jenže z pohotovosti ho ošetřující lékař poslal domů. Prý nejde o nic vážného.

Jenže Daniel neboli Dano měl problémy stále. Už před špitálem se jeho stav zhoršil a musela zasahovat záchranka. Druhý den ráno pro něj vyrážela záchranka znovu, ale tentokráte už mu pomoci nedokázali. Nakonec, jen pár dní před premiérou svého nového filmu Muž, který stál v cestě, herec naposledy vydechl. 

Už v sanitce měli podle webu topky.sk podezření na náhlou cévní příhodu. „Záchranáři zjistili, že herec měl rozdílné výšky krevního tlaku v rukách, měl bolesti a měli to vyhodnotit jako podezření na disekci aorty, která je životu nebezpečná,“ uvedl zdroj z okolí nebožtíka Heribana.

Na snadě je otázka, zda nepochybil onen lékař, co měl službu na pohotovosti. Podle informací webu Nový Čas se jeho postup nepozdával Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí (ÚDZS). Po výsledcích pitvy se úřad začal případem zabývat.

„Na základě rozhodnutí předsedkyně Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí se v uvedené věci aktuálně vykonává dohled u subjektů, které poskytly zesnulému pacientovi zdravotní péči,“ okomentovala případ mluvčí Monika Hudecová.

Zajímavé je i to, že k prošetření Heribanovy smrti nikdo Úřad pro dohled nad zdravotní péči nevyzval, naopak úřad začal konat z vlastní iniciativy a inspekce se případem nyní zabývá. K jakému však dojde závěru, zatím není jasné.

Video
Video se připravuje ...

Do kin vstupuje film Muž, který stál v cestě: Příběh muže, který se v srpnu 1968 vzepřel Sovětům Bontonfilm

Fotogalerie
141 fotografií