Heribanovi kolegové se chystali v týdnu na premiéru snímku Muž, který stál v cestě v pražské Lucerně. I on tam měl s nimi dorazit, k tomu už ale bohužel nedošlo. Ve středu ráno obletěla svět zpráva o tom, že zemřel.

Doposud nebylo jasné, co bylo příčinou tak náhlého odchodu z tohoto světa, ale nyní jsou již k dispozici výsledky pitvy. Ty podle dneíku SME odhalily, že Heribana zabila „akutní disekce aorty“, tedy hlavní tepny, která vychází ze srdce a zásobuje krví celý lidksý organismus. 

„Akutní disekce aorty typ A je život ohrožující stav spojený s vysokou mírou úmrtnosti, vyžadující okamžitý chirurgický zákrok. Až 40 procent pacientů umírá bezprostředně při prvních příznacích aortální disekce,“ vysvětluje článek na portálu Solen.sk.

„Asi v 96 % případů se aortální disekce prezentuje silnou ostrou bolestí, která má náhlý nástup,“ zaznívá dále v článku. A přeně to byl případ zesnulého herce, který cítil silné bolesti zad a vyhledal proto i lékaře. Ani to ale k záchraně nestačilo. 

Šokující smrt vyvolala řadu otázek a zneužili toho šiřitelé konspiračních teorií a nepravdivě a bez důkazů tvrdili, že Dano zemřel kvůli vakcíně na covid-19. To přimělo k vyjádření i slovenského lékaře Milana Kulkovského. Ten takové spekulace odmítl a odhadl, že by se pravděpodobně mohlo jednat o disekci aorty. Tehdy ještě výsledky pitvy k dispozici nebyly, ale jak je nyní jasné, jeho teorii potvrdily.

 „Daniela Heribana jsem si oblíbil pro jeho smysl pro humor a obrovský umělecký talent, který nám předal v podobě svých hereckých rolí a hudby. Asi není nikdo, koho by jeho náhlý odchod nešokoval. „Zemřel náhle ve věku 43 let,“ vyjádřřil se lékař k úmrtí herce.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Abrhám (†82): Herec, který neprodal svůj talent lacino Videohub

Fotogalerie
86 fotografií