Slavík byl od začátku své kariéry strojem na peníze. Ani po jeho smrti v úterý 1. října 2019 se tok peněz nezastavil. Ukazují to účetní uzávěrky Karel Gott Agency – společnosti, jíž založil za života se svojí ženou Ivanou (47) a která se nyní stará o jeho uměleckou pozůstalost.

Deník Aha! spočítal posmrtné výdělky Karla Gotta od roku 2020. Společnost v prvním covidovém roce vykázala výsledek hospodaření 3 212 000 Kč. Agentura v podstatě nemohla fungovat, a tak jsou v tomto čísle započítané hlavně tantiémy, které přišly od řady společnostní spravujících Karlova umělecká díla.

Vše se obrátilo v létě roku 2021. Tehdy vyšla po několika odkladech Gottova autobiografie Má cesta za štěstím. Ta následně vydělala nemalé peníze.

Sumu 82 069 000 Kč (výsledek hospodaření agentury za rok 2021), vydělal Slavík nejen díky prodeji svých pamětí, ale i filmu Karel, jenž přišel v té době do kin. A tomu je potřeba připočíst část zisku ze vzpomínkových koncertů v pražské O₂ areně.

Loňský rok už takový výdělek společnost Karel Gott Agency nevykázala. Ovšem částka 11 035 000 Kč je pořád slušná. Co by za to dali mnozí žijící umělci..

Video
Video se připravuje ...

Hlas Karla Gotta vytvořený umělou inteligencí: Poslechněte si! Blesk TV

Fotogalerie
71 fotografií