Herec Jaroslav Dušek šokoval celou republiku svými drsnými prohlášeními v rozhovoru u moderátora Čestmíra Strakatého (37), kde hvězda oblíbených komedií Pelíšky nebo Pupendo prohlásila, že jeho maminka zemřela na rakovinu, „protože to byla její volba“, a že ti, co se s touto chorobou bohužel neúspěšně potýkali, „umřeli na to, že nenávidí život, nemají rádi sebe“. Jinak totiž mohou tuhle vážnou diagnózu svou vlastní silou vůle otočit. A to nadzvedlo ze židlí nejenom jeho fanoušky, ale i kolegy z umělecké branže. 

Zastání se nedočkal ani u Evy Holubové, která s ním nejednou stála před kamerou a dost často coby jeho partnerka. S jeho extrémním postojem ale rozhodně nesouzní. „Prosím všechny, kdo souhlasí s Jardou a jeho necitlivými bludy, zamyslete se. Snažte se vžít do toho, jak těm nemocným je, když si tohle přečtou. A jak je jejich blízkým,“ apelovala na všechny uživatele sociálních sítí.

Pobouřilo ji zejména to, že Dušek „dává vinu těm, co jsou napadení touto zákeřnou chorobou“ - když přitom jejich společná přítelkyně, co „chtěla žít jako málokdo a života si užívala, nikoliv alkohol a flámy, ale žila střídmě a radostně“... této nemoci stejně podlehla. A nyní jí trpí další kamarád, jenž rozhodně nestojí o předčasný konec, když si konečně „udělal na stáří život dle svých představ“.

Video
Video se připravuje ...

Proč bylo natáčení komedie Přání k narozeninám problematické Bioscop

„Mrzí mne to, když slyším, čtu, kam až se Jarda dostal. A taky mě to ale pekelně štve!!“ durdila se Holubová v komentářích u Strakatého. Na svém profilu upřesnila, že nesouhlasí „ani s obsahem, ani s arogantní formou, kterou to podává. Je z toho cítit arogantní ego, snaha zviditelnit se. Mrzí mne to, není to pouze kolega, dá se říci, že i kamarád. Jsou to ničím nepodložené názory. Zavání bagatelizací až fanatismem,“ má jasno herečka, co s Duškem po boku hrála naposledy v komedii Přání k narozeninám.

Fotogalerie
50 fotografií