Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smrt spisovatele Milana Kundery (†94): Pláč Plodkové a dalších krásek!

/
  • Slavné české krásky truchlí pro Kunderu.
    12. července 2023 ● 15:44

    Český umělecký svět zasáhla ve středu obzvlášť smutná zpráva. V paříži ve věku 94 let zemřel významný spisovatel Milan Kundera... Pro slavného literáta teď pláče nejedna česká kráska!

  • 1.

    Jana Plodková (41), herečka

    Mezi prvními, kdo na Kunderovu smrt zareagovali, byla herečka Jana Plodková. Namísto emotivního vyjádření ovšem jen přesdílela informaci o spisovatelově úmrtí, aby se zpráva dostala k co nejvíce lidem. Na znamení piety přidala tři malé bílé holubice. 

     

  • 2.

    Leona Skleničková (24), herečka

    Hvězda nového seriálu Sex O'Clock Leona Skleničková sdílela klip s Kunderovým vyjádřením pro francouzskou televizi. V tom stručně a jasně shrnul, v čem se tolik odlišuje od jiných spisovatelů. „Aragon říkal, že nikdy nezná dopředu konec svého románu. To samé tvrdil Gide a je to pro romanopisce typické. Naopak já, což je asi moje chyba, vím vždycky přesně, jak můj román skončí,“ řekl Kundera. 

  • 3.

    Štěpánka Fingerhutová (27), herečka

    Divadelní hvězda Štěpánka Fingerhutová zavzpomínala na Kunderu jednou z jeho básní. Ve stories na instagramu sdílela jeho text s názvem Touha po spánku.

  • 4.

    Michael Třeštík (75), spisovatel

    Otec fotografa Tomáše Třeštíka (45), prozaik Michael Třeštík (75), pojal pietu po svém. Několik hodin po oficiálním oznámení Kunderova úmrtí sdílel na facebooku nenápadný dotaz ohledně jeho zdraví: „Kundera?“ Později doplnil informaci, že je spisovatel zřejmě „OK“. Jak ale záhy vyšlo najevo, spisovatel ve skutečnosti „OK“ nebyl a není... 

  • 5.

    Radka Třeštíková (42), spisovatelka

    „Děkuju za každou jednu knihu a přeju nesnesitelně lehké bytí tam někde jinde,“ popřála Kunderovi Radka Třeštíková.

  • 6.

    Denisa Sládková (34), modelka, herečka

    Kunderovo úmrtí nenechalo chladnou ani modelku a příležitostnou herečku Denisu Sládkovou, která se mimo jiné proslavila svým bojem za osvětu kolem nemocí a zdravotních problémů z prsních implantátů. 

     

  • 7.

    Galerie

    Na všechny fotky se podívejte do galerie. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřel spisovatel Milan Kundera (†94): Nikdy se nepřiznal k udání odbojáře. Videohub

    Fotogalerie
    44 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

milan59: Taky nevím kdo to byl a podle fotek jsem o dost starší než ty holky.

(13. 07. 2023 02:02)

tulip: Já mám radši knížky o J.Š.Ba­ara,­V.Pit­tnero­vé,I­.Hrman­na a pod. Knihy tohoto spisovatele jsem některé také četla.Ale není to můj šálek kávy.Ale nechť je mu země lehká.

(12. 07. 2023 21:53)

bedna: Opravdu je s podivem, kolik nul se potřebuje zviditelnit na smrti člověka, který už několik desetiletí žil v zahraničí. Tím asi chtěly „krásky” sdělit národu, jak jsou vzdělané a že jim tvorba Milana Kundery není cizí.

(12. 07. 2023 19:56)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy