Přestože by se dalo čekat, že měla herečka Tereza Brodská pohádkové dětství, jak by se u dítěte prominentního páru dalo očekávat, nebyla to tak úplně pravda. Tedy, krásné dětství měla... Jenže ne po boku rodičů. Přišla sice na svět po tříletém manželství Jany Brejchové a Vlastimila Brodského, ale již od 6. týdne po narození až do 7. třídy, tedy zhruba do dvanácti let, bydlela u matčiny nejstarší sestry Blanky. K rodičům se vrátila až v době, kdy se jejich vztah již rozpadal.

Se svou tetou a se strýčkem, kteří jí suplovali rodinu, Tereza vycházela skvěle. Ve své knize o mamince Janě uvedla, že s vlastními rodiči se vídala jenom velmi sporadicky – vždy za doprovodu „maminky“ Blanky za nimi jezdívala jenom na návštěvy. Například v létě, odkud pochází rozkošná fotografie, kterou nyní sdílela Brodská na Instagramu. Je černobílá a zachycuje ji, kterak docela maličká sedí v kbelíku, zatímco její slavná maminka sedí na bobku vedle ní.

Video
Video se připravuje ...

7 pádů DNES: Brodská zavzpomínala na dětství, prozradila, co způsobilo svár mezi nejlepšími kamarádkami Brejchovou a Jiráskovou FTV Prima

„Nejhezčí prázdniny byly ty na chalupě! Jedno léto, celý v kýblu!!“ vtipkovala na sociální síti Tereza, která díky rodičům, kteří patřili mezi oblíbené stálice české kinematografie, získala snazší přístup do světa filmu. Však také svou první dětskou roli hrála v českém sci-fi/fantasy snímku Slečna Golem, kde se coby čtyřletá objevila po boku své maminky Jany, či v dětském filmu Ať žijí duchové!, v němž si ve věku devíti let zahrála společně se svým otcem Vlastimilem.

Na vtipnou momentku reagovala i herečka a dabérka Regina Řandová (55), Terezina kamarádka a kolegyně díky společnému natáčení Slunečné. Coby vrstevnice Terezy měla dost podobné vzpomínky... „Ano, ‚léto v kýblu‘ nebo v čemkoli, co chata dala. Pračka ani sušička, voda ze studny a tolik pohody,“ dojala se nad archivní momentkou z roku 1971. V té době jí byly pouhé čtyři roky a ráchala se v improvizovaných bazéncích, patrně se sourozenci. „No vy jste to teda měli pestřejší,“ bavila se u její fotky Brodská.

Fotogalerie
34 fotografií