Díky rodičům, kteří patřili mezi oblíbené stálice české kinematografie, měla Tereza Brodská odmalička nakročeno do světa filmu. Však také svou první dětskou roli hrála v českém sci-fi/fantasy snímku Slečna Golem, kde se coby čtyřletá objevila po boku své maminky Jany Brejchové, a v dětském filmu Ať žijí duchové! si ve věku devíti let zahrála společně se svým otcem Vlastimilem Brodským. Nezasvěcení diváci tedy mohli mít pocit, že vyrůstala ve vysloveně idylických podmínkách... Jenže to tak docela pravda nebyla.

„Jestli mě něco v životě mrzí, tak to, že se rodiče rozvedli!“ přiznala totiž nyní na sociální síti Tereza, která přišla na svět po tříletém manželství svých rodičů. Svůj svazek pak Brejchová s Brodským oficiálně ukončili v době, kdy bylo jejich dceři patnáct. Přesto však dnes Tereza tvrdí, že jí bylo dopřáno to nejkrásnější dětství – a to vzdor faktu, že již od 6. týdne po narození až do 7. třídy, tedy zhruba do dvanácti let, bydlela u matčiny nejstarší sestry Blanky a k rodičům se vrátila až v době, kdy se jejich vztah již rozpadal.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Brodská (53) slaví 25 let s manželem Herbertem Slavíkem: Promluvila o milencích! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Se svou tetou se strýčkem, kteří jí suplovali náhradní rodinu, ale vycházela skvěle. „Milovala jsem je a oni mě – a možná mně i někdy nadržovali, přesto, že měli své dvě vlastní děti. Ale já jsem je brala jako vlastní, úžasné sourozence a oni mě jakou malou sestřičku. Takže… máma Blanka, táta Vláďa, máma Jana, táta Bróďa! Miluji vás všechny!“ vzkázala jim skrze instagram a připojila celou řadu snímků ze svého dětství – na jedné momentce je například zachycena v náručí tety, zatímco slavná maminka jí upravuje kabátek.

Ve své knize o mamince Janě Tereza uvedla, že s vlastními rodiči se v té době vídala jenom velmi sporadicky – vždy za doprovodu „maminky“ Blanky za nimi jezdívala jenom na návštěvy. „Blanka mne přebalovala, krmila, byla u mých prvních slov, prvních krůčků, hrála si se mnou. Stala jsem se členem její rodiny,“ líčila Brodská. Mnohé její followerky tento neobvyklý rodinný model nechápaly a přiznání zasáhlo i její herecké kolegyně. „Terezko, holčičko!“ reagovala například Dagmar Havlová (70) s neskrývaným dojetím.

Fotogalerie
61 fotografií