Na nádvoří zámku Kynžvart má onoho 14. července Felix Slováček (80) se zpěvákem Ondřejem Provazníkem (26) koncert nazvaný S písněmi Karla Gotta. A protože se tam před 59 lety točil i známý film Kdyby tisíc klarinetů, půjde o velkou slávu. Dostavit se má i Jiří Suchý (91), bez něhož by »Klarinety« neexistovaly, účast přislíbila i Nesmrtelná teta Jiřina Bohdalová (92) nebo Jan Kolomazník (71), manžel Evy Pilarové (†80), která byla kromě Karla Gotta druhou hlavní hvězdou muzikálového filmu.

Organizátoři si moc přáli, aby do Kynžvartu přijeli i velcí Gottovi kamarádi Michal David s Leonem Tsoukernikem (49), majitelem casina v Rozvadově. „Přijel jsem za Michalem Davidem domů, abych ho osobně pozval. Musel se ale omluvit. Měsíce dopředu má právě na 14. červenec domluvenou narozeninovou večeři v Saint-Tropez, kam letí i s celou svojí rodinou Leonovým tryskáčem. Kdybych mu to prý řekl dřív, zařídili by všechno jinak,“ řekl Blesku Ondřej Provazník. Rezervaci prý mají v podniku, kde se na stůl čeká nekonečně dlouho, takže měnit ji také nemohli...

A tak aspoň Michala Davida potěšil osobním narozeninovým dárkem – zlatým mikrofonem. „Když jsme se potkali na Slováčkových osmdesátinách v Lucerně, Michalovi se líbil můj zlatý mikrofon. A tak jsem mu zařídil, že má ještě hezčí, protože je kombinovaný i s perletí!“ vysvětlil Provazník.

Tsoukernik Karla Gotta hostil na Sardinii při jeho poslední dovolené, po Slavíkově smrti pak jeho ženě a dcerám poskytl azyl na svém panství poblíž Rozvadova.

Nachystal si bombu

Přestože Kynžvart musel hitmaker odmítnout, Provazníkova návštěva přece jen k něčemu byla. „S Michalem jsme se domluvili, že pro mě něco napíše. Poslechl si i moje cédéčko a slíbil, že mi vše zkusí i trochu jinak smíchat, aby to mělo větší grády a líp to ke mně šlo,“ pochlubil se Ondřej.

Michal David pak zpěváka pozval do svého nahrávacího studia a pustil mu kus své nové desky. „Bude to bomba, je fakt dobrej!“ komentuje Provazník kolegovu novinku.

Video
Video se připravuje ...

Michal David: Co prozradil na jediném koncertě v roce 2023 v Praze? Šárka Stejskal, Lukáš Červený

Fotogalerie
46 fotografií