Coby herec se objevoval spíše v menších či epizodních rolích. Zahrál si i v Perličkách na dně, detektivce Černá punčocha, Akumulátoru 1, Králi Ubu, Mazaném Filipovi a řadě dalších snímků. Naposledy se objevil v Krajině osudu v roce 2009.

"Poslední dobou ten neodbytný pocit, že to, co Ivan Vyskočil učil a přinášel, má čím dál větší naléhavost. I když už několik let přímo neučil, byl tu s námi a pořád je a bude," napsal na sociální sítě Jan Hančil.

Je autorem či spoluautorem mnoha dramatických textů, prózy, povídek i rozhlasových her, společně s Jiřím Suchým je podepsaný pod Kdyby tisíc klarinetů, s Milošem Macourkem napsal hru Trochu, s Václavem Havlem Autostop.  

Odmaturoval v roce 1948 na Akademickém gymnáziu v Praze, poté přešel na režii a herectví na DAMU, kterou absolvoval v roce 1952. Vystudoval ještě psychologii, ale kariéru psychologa však nakonec definitivně opustil a věnoval se už jen čistě divadlu a jeho experimentálnímu výzkumu.

Byl iniciátorem řady divadel malých forem. Spoluzakládal Divadlo Na zábradlí, Nedivadlo. Od roku 1990 učil na DAMU na katedře autorské tvorby a pedagogiky, kterou založil a kam přivedl své spolupracovníky z Lidové konzervatoře. Má dvě dcery a syna, v roce 2009 obdržel ocenění – Medaili Josefa Hlávky.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Trojan – vynikající český herec a otec dvou významných kumštýřů Videohub

Fotogalerie
13 fotografií