Dlouho se trápila, než pochopila a přijala, že nejlepší bude psychiatrická pomoc. „Zkoušela jsem bylinky, změnu životního stylu,“ práskla na sebe Denisa. V seriálu Kukačky jí pomohla soudržná rodina, v životě to tak jednoduché nebylo.

Absence spánku

Vše si urovnala až po návštěvě specialisty. „Chodím dvakrát týdně na psychoterapii a uvidím, co bude dál. Teď se cítím dobře,“ ujistila Barešová. Musí si ale dávat pozor na množství práce. „Jakmile je jí moc, málo spím a jako lusknutím prstu se propadnu,“ prozradila herečka serveru idnes.cz. Současně s Kukačkami 2 točila ještě film Její tělo o bývalé skokance do vody a následně pornoherečce Andree Absolonové, která v pouhých 27 letech umírá. Obě role patřily mezi ty hodně náročné. „Cítila jsem tak velkou zodpovědnost, že jsem nemohla spát. Budily mě panické ataky,“ přiznala Denisa.

Trpí jako zvíře

Denisa trpí formou deprese, kdy i dojít si na záchod vyžaduje obrovské úsilí. „Ležím v posteli paralyzovaná, nejde mi vylézt ven a nejsem schopná ani zvednout telefon a někomu zavolat. Nevím, co bych tomu člověku povídala, prostě prázdno. Ale za pomoci medikace se to hodně zmírnilo,“ líčila s kapkou úlevy sympatická herečka.

Zatím bez partnera

Coby Marcela porodila Denisa v seriálu jako samoživitelka. Jak vidí partnerství a případné mateřství v reálu? „Uvědomuju si, že skloubit herecký život s tím rodinným je brutálně náročné, ale taky záleží na tom, koho vedle sebe ve vztahu máte. Jsou herecké páry, které mají krásný vztah i rodinu. Takže v tuhle chvíli nevím. Budu to řešit, až nastane pravý čas, pokud vůbec. Teď nemám žádného partnera,“ uzavřela dojemnou zpověď.

Nevíte, jak dál? Volejte 116 123!

Linka první psychické pomoci je v provozu nonstop, v nočních hodinách funguje v režimu pohotovosti. Pomáhají dospělým najít východisko ze situací, které momentálně nejsou schopni zvládat sami. Více zde.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Denisa Barešová přemýšlela o pauze, ve schránce »měla« Thálii Jiří Marek, Lukáš Červený

Fotogalerie
49 fotografií