Dvojčata, synové Vladimíra Dlouhého, jdou v hereckých šlépějích svých rodičů, ale žádná profesní rivalita mezi nimi není. A povahově se od sebe prý liší jako oheň a voda.

„Odmalička sdílíme společný pokoj, a kdo přijde, uvidí dva světy. V jednom je čisto a oblečení složené do komínků. Tenhle svět je můj. Na Jirkově půlce se válejí kalhoty po zemi, všude papírky od čokolády. Ale i když jsme každý úplně jiný, máme se hodně rádi,“ prozrazuje Jan.

Zatímco Jan jde do podoby svého táty, bratr Jiří nosí delší vlasy a podoba odkazuje spíše na jeho strýce, známého herce Michala Dlouhého (54).

Oba mladíky diváci mohli pravidelně vídat v seriálu Ulice, kde ztvárňují dvojčata Matěje a Marka Dvořákovy. Ti v půlce roku přestoupili do nové třídy na gymnáziu, kde se sžívají s novými spolužáky i kantory, ale kolem jejich rodinných vztahů panují záhady. Po prázdninové přestávce nekonečného seriálu se s novou sezonu na obrazovky samozřejmě vrátí. 

Na stříbrném plátně s Rodenem

Jiří se objeví v kinech v jedné z hlavních rolí filmu Dům v lukách, kde hraje i Karel Roden. Drama vychází ze životního příběhu režisérky Terezy Kotyk (44). Když se Hana, mladá ošetřovatelka vlků z Vídně, vydá po stopách uprchlého jedince přes hranice do České republiky, nečekaně se vrací na místo, jehož tabuizovaná minulost stále traumaticky zasahuje její generaci. Tady, ve starém domě své rakouské babičky Viktorie, se setkává se svou matkou Miriam a ocitá se takříkajíc mezi vlky, kteří v roce 1945 vyhnali její rodinu ze smečky.

Video
Video se připravuje ...

Tento týden v Ulici: Poteče krev, Vandino tajemství prozrazeno a zamilovaný Bruno v akci tv Nova

Fotogalerie
36 fotografií