V úterý od 11:00 hodin se ve Slovenském národním divadle sešli kolegové i fanoušci, aby vzdali poslední hold herci a hudebníkovi Danu Heribanovi. Rozloučení ovšem bylo pouze symbolické... Rakev s ostatky totiž na podiu chyběla. 

Jak informoval Nový Čas, rodina a nejbližší se rozhodli Heribana potají pochovat už v neděli 28. května. Pohřeb měl být rychlý a jen v kruhu těch opravdu nejbližších nedaleko Slovenské Trnavy. 

Herec a hudebník sice žil se svou rodinou ve Svätom Jure, vesnice Suchá nad Parnou nedaleko Trnavy mu ale přirostla k srdci, protože tam dlouhá léta žili jeho rodiče, s nimiž měl krásný vztah.

Heriban vyrůstal v Trnavě, ale rodina se později přestěhovala právě do této obce se zhruba dvěma tisíci obyvateli, do domu jeho prarodičů, který se má nacházet v blízkosti místního hřbitova. Jeho manželka Kamila a rodiče se tak nakonec rozhodli, že jejich Danko najde místo posledního odpočinku právě v Suché nad Parnou, kde se ho podle informací Nového Času podařilo tajně pohřbít během uplynulého víkendu.

Na místě už nyní hoří svíčky a hrob je obsypaný květinami a věnci od blízkých. „Spi sladce, synáčku drahý... Maminka a tatínek,“ vzkázali mu například na stuze rodiče. „Milujeme tě, Kamilka, Theo, Viky, Martinko,“ stojí zase na věnci od manželky a tří synů, kteří navždy přišli o tátu. 

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Kepka na pohřbu Soni Červené: Herectví je rizikové povolání! Hana Höschlová

Fotogalerie
50 fotografií