Přivítání nového člena andělské Síně slávy patřilo mezi speciální okamžiky slavnostního večera. Do Síně slávy vstoupil Zdeněk Svěrák, vůbec poprvé specializovaný autor písňových textů. Když dojatý Svěrák mířil na jeviště, čekalo ho tam další mimořádné překvapení.

Do Síně ho totiž uvedl samotný prezident Petr Pavel (61). "Já si toho člověka nesmírně vážím, je to člověk, který mě mnohokrát poučil a pobavil. Jsme ale na hudebních cenách, tak se budeme orientovat na hudební část jeho tvorby. Zeptal jsem se mistra Googla na jeho tvorbu, a když jsem byl u čísla asi 200, nechal jsem raději toho. Jsem opravdu moc rád, že tu cenu mohu dnes předat Zdeňku Svěrákovi," uvedl prezident Petr Pavel Svěráka. 

Svěrák přišel na pódium dojatý a překvapený. „Proto mi nikdo nechtěl říct, kdo mi to bude předávat. Moc děkuji, že jsem se dostal do dvorany slávy a že mi tu cenu předal zrovna prezident Petr Pavel. Život je opravdu řetězec náhod a já kdybych nepotkal Jaroslava Uhlíře, který sedí tady vedle, z jedné strany má první dámu a z druhé strany má třetí manželku, tak kdybych ho nepotkal, tak tady nestojím, protože bychom nenapsali tolik písniček. Kdyby chtěli někteří kolegové vědět, jak se to dělá, tak když každý rok složíte deset písniček a vydržíte třicet let, tak je to tady,“ řekl dojatý Svěrák.

Tomu produkce tajila do poslední chvíle hvězdného hosta. S výběrem předávajícího si letos dali obzvlášť záležet. „Každý rok se snažíme o to, abychom legendy vstupující do Síně slávy potěšili nejen jejich uvedením, ale i osobou předávajícího. Bylo nám ctí na andělském podiu přivítat pana Zdeňka Svěráka i pana prezidenta, který se této role zhostil. Je příjemná změna, že je ve vrcholné politice po letech znovu někdo se zájmem o kulturu,“ uvedla producentka Lucka Hájková z pořádající agentury.

Video
Video se připravuje ...

Zákulisí štábu Petra Pavla: Zdeněk Svěrák políbil Evu Pavlovou a potěšila ho Čaputová Instagram Zuzany Čaputové

Fotogalerie
283 fotografií