Už dávno neplatí, že se na filmech podílí pouze tandem otec Zdeněk Svěrák (85) a syn Jan. Na filmu Betlémské světlo pracovalo hned několik členů jejich rozvětvené rodiny. Režisérův syn František film střihal, mladší syn Ondra dělal druhého mikrofonistu a dva vnukové se mihnou v rohu obrazu, jak nesou betlémské světlo. 

Je skvělé do filmu obsadit svou rodinu, protože to slouží jako rodinný archiv. Na fotky, nebo videa se málokdy podíváte, ale u filmu po letech v televizi můžeme zavzdychat – to je náš František, v Koljovi, ten, co jezdí hrobníkovi na lopatě,“ přiznává se smíchem režisér Jan.

Na premiéře se sešli téměř všichni herci, kromě Ondřeje Vetchého (59). Velkou pozornost na sebe strhávala Jitka Čvančarová (43) v černých šatech. Kožený vršek sotva udržel její bujné vnady na uzdě. „To jsou staré šaty, co jsem měla ve skříni,“ přiznala se herečka, která byla ve skvělé náladě. 

VIDEO: Zdeněk Svěrák po pěti letech před kamerou: A zase ze života

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Svěrák po pěti letech před kamerou: A zase ze života Bioscop

Po dlouhé době se na veřejnosti objevili i bardi - hudební skladatel Jaroslav Uhlíř (76) s manželkou Helenou, nebo moderátor Všechnopárty Karel Šíp (76) se svou mladou a velmi hubenou ženou Ivou (47). 

Uhlíř se po příchodu uchýlil do rohu kavárny v Lucerně, popíjel sekt a zdravil se s kolegy. 1. června 2020 po něm přitom policie vyhlásila celostátní pátrání, protože zmizel za podivných okolností. Ještě týž den se naštěstí našel, zdravý a při smyslech.

Herec Jiří Macháček (55) má ve filmu menší roli, ale rád si do kina zašel a vzal s sebou své dospívající děti - dceru Bertu (19), která si s tátou zahrála v komedii Medvídek, a syna Františka (15). 

Po promítání byl v kavárně večírek, ale velmi komorní, a hosté Lucernu brzy opustili. 

Fotogalerie
110 fotografií