Ve filmu, který pojednává o stárnoucím spisovateli Karlu Šejnohovi (Zdeněk Svěrák), jenž je ve své tvorbě takzvaně vyhaslý,ale postavy z jeho povídek vylézají na denní světlo a dožadují se autorova pokračování, se blýskla celá řada známých tváří. Kdo z nich dorazil na slavnostní premiéru do pražské Lucerny?

Mezi prvními kromě autorů Svěrákových do Lucerny dorazili i další aktéři snímku herci Vladimír Javorský a Jan Budař, kteří si v komedii zahráli vedlejší role.  Zatímco Budař vypadal s kloboukem jako elegán, Javorský přišel s velkým batohem na zádech, o jehož vhodnosti na slavnostní premiéře by se dalo polemizovat.

Výraznou tváří premiéry se stala další z účinkujících, herečka Jitka Čvančarová, která zaujala na prvním pohled svým zjevem. Zatímco na sobotní udílení cen Český lev zvolila pompézní modrou róbu, známou již z posledního ročníku filmového festivalu v Karlových Varech, kterou vyjádřila symbolickou podporu válkou devastované Ukrajině, do Lucerny se zahalila celá do černé. Černé šaty, černá bundička a výrazná modrá a žlutá stuha na zápěstí mají patrně opět symbolizovat podporu a soucit s ukrajinským utrpením.

I pře pochmurnou atmosféru napříč společností nechyběli na premiéře ani další hlavní aktéři filmu Vojta Kotek a Tereza Ramba, která se podobně jako Jitka Čvančarová zahalila do černé a nutno podotknout, že v kombinaci s rudou rtěnkou byla velmi sexy.

Jen o několik okamžiků později už však byla spatřena ve zcela jiném outfitu. Flitrované krátce šaty a otevřené černé sandálky herečce dodaly ještě větší šmrnc. Ostatně, že má Tereza Ramba jen několik málo měsíců po porodu zpátky svoji perfektní postavu, dokázala na reklamním billboardu k filmu na Vinohradské třídě v Praze, kde byla nahá, na intimních místech zahalená pouze žehličkou.

Mezi hosty se dále objevila i Daniela Kolářová, která si už ve třetím filmu zahrála manželku Zdeňka Svěráka. Premiéru si nenechal ujít ani dlouholetý kolega a přítel Zdeňka Svěráka Jaroslav Uhlíř, jehož jako obvykle doprovodila manželka Helena, Jiří Bartoška s manželkou Andreou nebo Karel Šíp též s partnerkou.

 

VIDEO: Zdeněk Svěrák po pěti letech před kamerou: A zase ze života

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Svěrák po pěti letech před kamerou: A zase ze života Bioscop

Fotogalerie
81 fotografií