V seriálu Zlatá labuť, který právě běží na televizních obrazovkách, zoufale touží po dětech, protože vlastní nemá. Ve skutečnosti je ale Lucie Štěpánková maminkou dvou holčiček Berty a Anežky. „Mám rodinu, dvě dcery ve věku osm a deset let. Mojí profesi vnímají už moc. Viděly mě častokrát v divadle i v televizi, tak leckdy spíš komentují, jak vypadám: Co to máš za vlasy?! Spíš se na to koukají takhle, ale už to berou přirozeně. Je to součást jejich života,“ prozradila herečka v rozhovoru pro iDnes.cz.

Zatím se neprojevují, že by šly v maminčiných stopách. Ale pokud by to tak chtěly, před světem velkého showbyznysu by je určitě varovala, ale zároveň by jim v cestě nestála. Kromě péče o dcerky a domácnost ji také dost zaměstnává její pes, se kterým chodí na dlouhé procházky. „Je to můj druhý pes. První byl dost nevychovaný a slíbila jsem si, že svého druhého psa vychovám. Nemůžu říct, že by se mi to úplně povedlo, ale ona je strašně hodná, takže poslouchá v rámci možností. Je to italský vodní pes Lagotto Romagnolo, strašně veselý, nekonfliktní, snese se i s křečkem. Jen na procházky kolem vody moc nesmíme. Miluje bahno, vodu. Vždycky do toho skočí,“ postěžovala si herečka na svého domácího mazlíčka.

Štěpánková stejně jako ostatní herci na sebe nerada kouká na obrazovkách. A když už to udělá, musí být u toho sama. „Nesmí u toho nikdo být, protože občas se k tomu slovně vyjadřuju a vydávám různé zvuky,“ práskla na sebe herečka. Ta je známá hlavně z různých divadel, na svou velkou filmovou roli teprve čeká. A jak se zdá, už je na obzoru. „Na stanici Voyo bude na jaře třídílná minisérie Matematika zločinu, kterou jsem natočila s Petrem Bebjakem a kde mám hlavní roli,“ dodala Štěpánková.

Video
Video se připravuje ...

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy – 3. díl TV Nova

Fotogalerie
27 fotografií