Při pohledu na citlivého slušňáka Petra Kučeru by málokoho napadlo, že jeho představitel Adam Vacula zase takový beránek není. Nebo alespoň nebyl. Své studium na DAMU doslova propařil. „Roky na DAMU si moc nepamatuju,“ přiznal Vacula v rozhovoru na iDnes.cz s tím, že toto období označuje za jakýsi chaos, který podle něj k uměleckému životu patří. „Žil jsem tímto způsobem dlouho, neodmyslitelně mi k tomu patří. Jenže žít takhle dlouhodobě není úplně praktické, a už vůbec ne zdravé pro mě ani pro mé okolí,“ dodal.

Aby se vymanil z chaosu, jak své bouřlivé období nazývá, uchýlil se k cestování a odjel do pralesa v Amazonii v Peru, kde žil měsíc s místním kmenem Shipibo. Jel se tam léčit. „Do značné míry šlo o závislostní chování. Léčba probíhala hluboko v džungli, pomocí posvátných rostlin. Konkrétně to znamenalo účast na několika rituálech s jejich medicínou ayahuascou a dalšími procedurami,“ vysvětlil Vacula. Kromě toho se naplno oddal boxu, který ho udržuje v určité disciplíně. Tu, jak říká, pro svůj život potřebuje.

Ještě než vyhrál konkurz na roli Petra Kučery v seriálu Zlatá labuť, měl za sebou několik rolí ze zahraničních filmů jako Freud nebo Jack Ryan, ale také v českých seriálech. I přesto měl hluboko do kapsy. „Na účtu jsem měl asi tři tisíce. Tak to bývá. Člověk občas musí něco zaplatit, uhradit nějaký dluh, zvládnout spoustu věcí. A tehdy se to nějak sešlo,“ přiznal herec s tím, že i kvůli tomu se šel o roli v seriálu režiséra Bisera Arichteva ucházet. A podle reakcí fanynek, které nad ním slintají, nemusí litovat. Jeho kouzlu ostatně propadla i vítězka MasterChefa 2021 Besky, se kterou Adam tvoří pár. 

Video
Video se připravuje ...

Nový původní výpravný romantický seriál Zlatá labuť: Podívejte se na trailer! TV Nova

Fotogalerie
35 fotografií