Emotivní scéna jí dala zabrat. „Když jsem se probrala, tak na tom pokoji bylo asi deset ženských a každá měla u sebe to malý a já Marka bledýho jako stěna. Říkali, že už se nedalo nic dělat,“ svěří se dnes večer Bára kamarádkám ve Zlaté labuti a na konci dramatického dialogu propukne v pláč. Diváci se tak poprvé dozví smutnou minulost její postavy – tedy že čekala s Janem Dolanským (45) alias zlodějíčkem Markem vytoužené dítě a i kvůli němu potratila.

Z Ordinace po Kukačky

V její herecké kariéře je to další postava, která se jí jako matce nemohla hrát lehce. Deníku Aha! herečka svěřila, že vystoupit ze smutné role a nebrat to osobně jí pomáhají paradoxně dětští herci. „Děti jsou tak autentické a pravdivé, že vás jejich energie většinou pohltí. Umí pomoct, aniž by si to uvědomovaly,“ svěřila se Marta. Jako by si ji režiséři zaškatulkovali a role normálních žen už jí ani nedávali! Před čtyřmi roky se v nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě musela vžít do boxerky Eriky, která trpí silnými poporodními depresemi a není schopná se o své novorozeně postarat, takže skončí na psychiatrii. Teď ji diváci vídají i coby Terezu v Kukačkách, které vyměnili miminko v porodnici.

Jak z toho ven?

„Ale jsou to přece normální role, které mě živí. Role jsou role, nejsou mým životem. V civilu nejsem žádná dlouhovlasá blonďatá princezna (narážka na vánoční pohádku Slíbená princezna z roku 2016 – pozn. red.), která prodává v supermarketu, ve volných chvílích boxuje a po porodu trpí depresemi...“ popsala Novinkám herečka s tím, že jí vyhovuje být pokaždé jiná. „Horší by bylo dostat roli typu – jmenuje se Eliška, vlastně na ní nic není...“ tvrdí Dancingerová. Zlatou labuť můžete sledovat dnes od 20.20 hod. na TV Nova.

A tohle se bude dít

Bára (Marta Dancingerová) se stále snaží zpracovat informaci, kterou před nedávnem od Marka (Jan Dolanský) dostala. Ten jí totiž prozradil, že jejich společný syn, který měl zemřít při porodu, je stále naživu. A že dokonce ví, co se s ním stalo. Jenže další informace o něm podmínil tím, že Bára přinese ukradené šperky, které se zatím stále ukrývají ve Zlaté labuti. Podle Marka pak mohou konečně začít žít spokojený rodinný život i s jejich »ztraceným« synem. Bára o jeho slovech pochybuje, nejraději by se Markovi za takové útrapy pomstila. Jenže co když to tentokrát lež není a ona by skutečně mohla dostat zpátky své dítě? A co se stane, když se v Labuti znenadání objeví osamělý malý chlapec?

Reálné rodinné zázemí

Herečka má sama velkou rodinu. S životním partnerem Markem Pospíchalem (45) má sice zatím jediného syna Antonína (4), ale podílí se s ním na výchově dvou synů z jeho předchozího vztahu. S herečkou Bárou Valentovou má herec syna Václava (12) a Honzíka (10). I když její přítel má matku Rusku a první dva roky života prožil v Petrohradě, na syna prý mluví výhradně česky. „Můj přítel rusky mluví nerad. Sice se tam až do svých dvanácti let v létě pravidelně na měsíc vracel, pak ale tyhle cesty ustaly, ruština z jeho života začala mizet a aktivně ji nevyhledává,“ řekla k tomu Marta. Do svatby se zatím oba ale nehrnou, prý k ní není důvod. „Nemáme toho s Markem vůbec málo. Jsme rodiče, partner má k tomu ještě děti z minulého manželství, stavíme dům, do toho covid...“ vysvětlila.

Video
Video se připravuje ...

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy - 3. díl TV Nova

Fotogalerie
31 fotografií