Pan Muzikál, jak se dirigentovi přezdívalo, si nepřál veřejný pohřeb, ale jen rodinný. Přátelé a kolegové se s ním proto rozloučili až včera, tři měsíce po jeho skonu, na Malé scéně karlínského divadla.

Navždy v srdci

Přišla i herečka Jana Švandová (75), která vděčí Arnoštovi za úspěch v muzikálu Řek Zorba. „Naučil mě zpívat a milovat zpěv. Věděl, že nemám takové pěvecké kvality, tak mi říkal, aby mě uklidnil, že co nezazpívám, to zahraju,“ zavzpomínala s vděčností představitelka Bubuliny. „Proto zůstane navždy v mém srdci,“ dodala.

Dostal laso

Rozloučit se přišel také legendární kapelník Václav Hybš (87) s manželkou Jarmilou. „Byl to skvělý muzikant a báječný člověk. Učil jsem se od něj,“ prozradil Blesku Hybš. Pro Hudební divadlo v Karlíně zlanařil Moulíka v 80. letech tehdejší ředitel Antonín Hardt (87). „Když zemřel Karel Vlach, vedl po něm jeho orchestr. Jsem pyšný, že jsem ho získal a přetáhl z Brna,“ konstatoval Hardt. „Pamatuju, když potkal v Brně Evu Veškrnovou a vzali se. Ona byla skvělá muzikálová zpěvačka. Ale nevydrželo jim to,“ konstatoval bývalý ředitel karlínského divadla. Exmanželka Eva Veškrnová ani bývalá švagrová Dagmar Havlová na včerejší rozlučce nebyly.

Bez not

Moulíkovi přezdívali Pan Muzikál. V 90. letech v Praze uvedl s režisérem Petrem Novotným poprvé v Česku Bídníky a s Otou Balážem (61) tisíckrát reprízovaný muzikál Jesus Christ Superstar. „On dirigoval bez not, jen z hlavy. Byl to neuvěřitelně trpělivý a hodný člověk,“ ocenil ještě kvality souputníka Václav Hybš.

Měl i Thálii

V roce 2013 obdržel Arnošt Moulík Cenu Thálie za celoživotní mistrovství. S Monikou Absolonovou (46) nastudoval o dva roky dřív v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem Funny Girl, za níž zpěvačka získala Thálii.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová – holka z porcelánu všechny překvapila svým smyslem pro humor Videohub

Fotogalerie
27 fotografií