Hysterické reakce vůči strážníkům, kteří s ním koncem loňského roku řešili jeho vcelku banální dopravní přestupek v samém srdci Prahy, Železný ve vyjádření pro Blesk omlouval tím, že konflikt se přihodil zrovna ve chvíli, kdy jeho rodina zažívala nejtěžší chvíle. Kdy se dozvěděl, že jeho s rakovinou bojující bratr David (†53) umírá. „Vteřina, kdy se dovíte: Blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. PAK zapne kameru. (A MP video sestříhá). I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se,“ kál se na sociální síti twitter. Pro Blesk pak doplnil, že o Davida „pečoval na denní bázi“ až do konce jeho dní, jež přišly s koncem února. Odešel ve věku pouhých 53 let.

Takové vysvětlení by se dalo chápat, kdyby ovšem moderátorova historie konfliktů s muži zákona nebyla mnohem delší a košatější.

Hádka ve Zlíně

Když třeba v roce 2005 veřejně pranýřoval a zpochybňoval smysl dopravně-bezpečnostních policejních akcí typu Kryštof, přivolal na svou hlavu hněv tehdejší mluvčí policejního prezidia Blanky Kosinové (58). „V policejních kruzích jste znám jako člověk, který při řešení dopravních přestupků nemá daleko k aroganci a nevybíravým způsobům,“ napsala mu dokonce v roce 2005 Blanka Kosinová.

„Vaše přestupky v dopravě nechci popisovat detailně. O nich víte nejlépe vy sám. Snad jen malé upozornění: Obec projíždíme maximálně padesátkou!“ vzkázala tehdy Železnému. Narážela na incident ze Zlína, kde ho předchozího léta »změřili« a on se také s policisty pohádal. Přestupek ale uznal, vzal si složenku a pokutu zaplatil.

Řev na dálnici