Přes 330 tisíc diváků zhlédlo během pár dnů na facebooku městské policie video, na němž strážník čelí aroganci chybujícího řidiče. Prakticky ihned se objevily dohady, že zpupným hříšníkem je moderátor České televize Jakub Železný (49).

Poté co autor tohoto článku v pondělí večer konfrontoval Jakuba Železného, slyšel od něho stále dokola, že neví, o čem je řeč. Po zveřejnění videa na Blesk.cz se moderátor omluvil. „Bylo mi včera dost mizerně, když jsem šel z práce, i ve chvíli, kdy jste ke mně přistoupil. Jsem s lékařem domluven na možnosti pracovní neschopnosti poté, co skončím pracovní turnus tento týden, abych co nejmíň omezil kolegy. Tak, jak jsem je ani na den neomezil v minulých, pro naši rodinu nejtěžších chvílích v našich životech,“ vysvětluje Jakub s dodatkem, že se poslední týden jen tak tak drží na nohou.

Jsem vyčerpaný!

Aby nedošlo k nejrůznějším spekulacím, rozhodl se Železný plně odkrýt karty, i co se jeho zdravotního stavu týče. Především vyloučil psychický ráz. „To je přesně to, co bych nerad, aby z toho vyplynulo! Jsem totálně fyzicky vyčerpaný, doléčuju natržený sval v noze z lyžování, vrací se mi můj letitý problém s vnitřním uchem, chcete-li diagnózu,“ vysvětluje tvář České televize.

Zkrátka po měsících péče o bratra za plného »pracovního « provozu, kdy jsem neměl vůbec čas a kapacitu na nic jiného, se teď potřebuju dát dohromady hlavně po fyzické stránce. A to víte, že duše strádá, ale to člověk musí překonat. Blázna ze mě fakt neudělejte! Jsem svůj, ale blázen snad fakt ještě ne,“ napsal ve zprávě zakončené smajlíkem

 

Video
Video se připravuje ...

Jakub Železný k incidentu s policií na Václavském náměstí David Turek