„Snaha vyřešit banální dopravní přestupek upozorněním a výzvou k odjezdu se rozvinula ve čtyřicetiminutový proces, který vedle strážníků zaměstnal zcela zbytečně i policisty. Ale tak každý den není ten ,pravý vořechový‘,“ napsala k videu Městská policie. Po výzvě strážníka k odjezdu navíc řidič přeparkuje na přechod a začne se dohadovat. „Teď řešte, že parkuji na přechodu,“ hecuje strážníka, zvyšuje na něj hlas a několikrát ho osočí, že je lhář.

Po výzvě strážníka řidič předkládá doklady s osvědčením o registraci, ale nastává další problém. „Já si ho mám mít kde? Ve vzduchu?“ rozčiluje se řidič. Hlídka se rozhodne situaci řešit blokovou pokutou v hodnotě 1000 Kč, tu chce řidič platit složenkou, ovšem nastává další problém. „Nebudu nic podepisovat. Tak tam udělám křížek a kolečko,“ vzteká se. „Opravdu toho mám dost,“ vykřikuje řidič, jenž si dokonce nechá zavolat nadřízeného hlídky.

Po příjezdu nadřízeného strážníků je mu situace vysvětlena včetně toho, že řidič odmítl podepsat pokutu.  „To není pravda,“ uvedl řidič. Situace pokračuje tak, že ho strážník vyzve k podrobení testu na drogy. To řidič také odmítá a na místo vyjíždí státní policie. „Test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami podstoupil s negativním výsledkem,” uvedla tisková mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová. S řidičem bude městská policie ještě řešit, že odjel a nepřipoutal se.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Železný k incidentu s policií na Václavském náměstí David Turek

Blesk Jakuba Železného požádal o vysvětlení, ale moderátor se dlouho tvářil, že vůbec neví, o čem je řeč. „Vůbec, nevím, o co se jedná!“ tvrdil zarputile před kamerou. Moderátor nezodpověděl ani dotaz na to, zda měl v poslední době nějaký incident s policií. „Nezlobte se na mě, opravdu, opravdu nevím, o co se jedná,“ tvrdil Blesku.

 

 

Velkým překvapením se pak stala omluva, kterou zveřejnil moderátor Jakub Železný na sociální síti. „Mrzí mě to, omlouvám se,“ napsal ke snímku části vozovky. Pod jeho příspěvkem se okamžitě začala objevovat celá řada komentářů, ty se mu ale zřejmě nebudou číst lehce. „Škoda. Tohle jste nezvládl,“ napsal mu například jistý Luděk.

Fotogalerie
20 fotografií