Dolejš přišel na Novu orodovat za své Šlapeto, aby se dostalo na obrazovky tehdy nejsledovanější televize.

Nevím, ale beru!

Jen mezi řečí se tehdejší šéf zábavy na Nově Rössler zmínil, že by potřeboval do svého oddělení dramaturga. A Radan, který měl vystudovanou češtinu a dějepis na filozofické fakultě, mu na to ihned kývl. Netušil přitom vůbec, co taková profese obnáší! „Nechal si vysvětlit, co to obnáší, a pak mi pověděl, že se na tu práci cítí,“ popsal dávné chvíle scenárista, producent a dramaturg Ivan Rössler.

Střet zájmů

Vydali se tedy za generálním ředitelem TV Nova Vladimírem Železným (76). Souhlasil, ovšem s jedinou podmínkou. „Upozornil ihned Radana, že se nesmí dostat do střetu zájmů se Šlapetem, že ho musí umírnit…“ Radan si svou skupinu přesto prosadil. „Ve finále se Šlapeto stalo nováckou kapelou a účinkovalo v téměř všech estrádách. Prošlo to, protože Dolejš byl jako dramaturg skutečně geniální,“ dodává Rössler s tím, že na Novoty a později Dobroty koukaly miliony lidí.

Jen pro zvané

Jako jeden z mála dostal Ivan Rössler na poslední rozloučení s Radanem Dolejšem pozvánku. Vdova Táňa Dolejšová si hodně vybírala, koho pozve. „Jenže já tam nepůjdu,“ přiznal bývalý šéf zábavy na Nově. V době řádícího covidu se prý raději vyhýbá lidem. S dávným kolegou se tak rozloučil pouze v duchu. „Když skončila naše spolupráce, šli jsme každý svou cestou, už jsme se neviděli,“ uzavřel Rössler.

Našli ho hasiči

Dolejš bojoval léta s těžkou cukrovkou, která ho připravila i o část nohy. Když se na něho v neděli 23. ledna kapelník Šlapeta Karel Hoza nemohl dozvonit, přivolal hasiče. Ti ho našli doma mrtvého.

VIDEO: Tajný pohřeb Horké. Poslední vzkaz Dolejše. A Lela vyznala lásku Karlosovi.

Video
Video se připravuje ...

Tajný pohřeb Horké. Poslední vzkaz Dolejše. A Lela vyznala lásku Karlosovi. Bára Horáková

Fotogalerie
29 fotografií