Nejobsáhleji Táňa reagovala na vzpomínkový status stomatologa a někdejšího moderátora nováckého pořadu TABU Romana Šmuclera. „Když byl před týdnem opakovaný koncert k 70. narozeninám Gotta, vzpomněl jsem si na Radana, byla to jeho typická práce. Spousta písniček s jiným interpretem a na pohodu. Řekl jsem si – nedali jsme dlouho pivo. To se nemá odkládat,“ napsal totiž Šmucler. A Dolejšová k tomu připsala svůj komentář. „Jojo, člověk má pořád pocit, že je času dost...“ napsala s plačícím emotikonem.

V dalších statusech přátel pak Dolejšová děkuje za kondolence a projevenou soustrast. Ve statusu režiséra Davida Drábka, který litoval, že se s Dolejšem nesetkal, pak připsala smutné konstatování: „My se tak trochu setkali.“

Dolejše v neděli večer našli doma kolegové z kapely. „Byli jsme domluveni, že za ním večer přijdu. Zvonil jsem, ale dlouho nikdo neotvíral. Zavolal jsem policii, dveře nakonec otevřeli hasiči, kteří ho doma našli mrtvého. Na zprávu koronera už jsem tam nečekal. Ale včera se mu špatně dýchalo,“ řekl Blesku kapelník Šlapeta Karel Hoza s tím, že měli domlouvat vystoupení na tento týden. Už v sobotu se však Dolejšovi prý hůř dýchalo.

Dolejš absolvoval FF UK Praha, obor čeština-dějepis, státní zkoušky složil z českého jazyka a literatury, české a světové historie, z pedagogiky. Studoval také Lidovou konzervatoř Jaroslava Ježka, kde byl jeho profesorem Jiří Suchý. Je autorem či spoluautorem několika knih zejména ve spojení s Karlem Hašlerem, Janem Werichem a Jiřím Voskovcem.

Řadu let působil jako dramaturg, scenárista a režisér zábavních pořadů na televizi Nova, posléze na Primě a v České televizi, v letech 2010-2011 byl výkonný ředitel ČT1. Nejviditelnější byl ovšem jako kytarista staropražské kapely Patrola Šlapeto. Napsal scénáře také mnoha pořadům a koncertům, včetně 70. narozenin Karla Gotta. „Na ‚70 Karla Gotta v O2 Areně‘ jsem si prošel různými profesemi: od dramaturga, přes scenáristu, výkonného produkčního až po garderobiéra. Karlovi byla zima, půjčil si moji ‚šlapeťáckou mikinu‘ a hned mu bylo líp,“ vzpomínal po Gottově smrti. Podílel se také na filmu Veni, vidi, vici.

VIDEO: Radan Dolejš ze Šlapeta zhubl 60 kilo! Proč?

Video
Video se připravuje ...

Radan Dolejš ze Šlapeta zhubl 60 kilo! Teprve další operace rozhodne. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
37 fotografií