Moderátorka Jana Peroutková totiž otevřela současnou situaci v Polsku, Ewině „druhé domovině“, kde jsou potraty zakazovány. „Je dobře, že Polky a Poláci vycházejí do ulic, protože si myslím, že není v pořádku nesmět rozhodovat o svém těle. Věřím v Boha, a proto bych já nešla na potrat, ale neznamená to, že ti to budu zakazovat. Víra má ovlivňovat naše rozhodnutí, a ne to, že to zakážu někomu jinému, kdo nevěří v Boha, anebo věří, ale přesto se může rozhodnout po svém,“ odpověděla Ewa zprvu klidně.

Pak si ale vzpomněla na případ, který jí zlomil srdce. „Byl v Polsku případ mamky, která byla v pátém měsíci těhotenství, měla doma už dceru, dostali informaci, že plod se nevyvíjí, že to nepřežije a že není cesta. Musela jít na potrat. Ale ten se neprovedl, protože to dítě oficiálně nezemřelo, jen se přestalo vyvíjet. Tak se čekalo, až zemře, jenže zemřela ta paní - na sepsi. Nechala po sobě úplně zbytečně doma ve 33 letech rodinu a druhé malé miminko. A takových případů je víc… Nemůžu o tom ani mluvit…,“ sotva dokončila větu a musela se odmlčet s tím, že se potřebuje napít.

Se staženým hrdlem se pak snažila pokračovat, ale do očí se jí nahrnuly slzy. „V té zemi se nemůžete cítit bezpečně, protože vás nezachrání. Čekají, až to miminko, které bohužel stejně nezachrání, zabije i vás. To je přeci chorý,“ plakala, ale ani to jí nezabránilo, aby se ostře pustila do polských zákonodárců.

A navíc přiznala i svůj vlastní strach. „Když já byla podruhé těhotná a jezdila do Polska pracovat, prosila jsem svého bratra, aby jel do Varšavy se mnou, protože kdyby se cokoliv stalo, nedejbože, ať mě naloží do auta a fičí do Čech, abych se nedostala do polské nemocnice, kde by se mě týkala tahle jiná pravidla,“ dodala, když se pomalu začala uklidňovat. „Je to téma, které vás evidentně hodně trápí, jste z něho smutná, je z toho smutná písnička,“ reagovala na to relativně chladně moderátorka s tím, že zpěvačka se z toho vypsala v písni.

VIDEO: Zlatá slavice Ewa Farna v 7 pádech Honzy Dědka: Dvě děti budou masakr! Nevím, co budu dělat…

Video
Video se připravuje ...

Zlatá slavice Ewa Farna v 7 pádech Honzy Dědka: Dvě děti budou masakr! Nevím, co budu dělat... FTV Prima

Fotogalerie
78 fotografií