Při pohledu na děti vyrůstající ve vyloučených oblastech takzvaných sociálních menšin mnoho lidí napadne, že jejich osud je zpečetěn a nemají moc velkou šanci v životě uspět. Přesně tohle jako malí slýchávali bratři Bendigovi, kteří jsou teď neodmyslitelnou součástí českého showbyznysu.

„My jsme jako děti nepociťovali to, že nemáme co jíst nebo že rodiče nemají práci, že se o nás nedokážou postarat. Z jejich hlediska to pro ně určitě bylo náročný. Věřím tomu, že to pro ně byly těžké časy, ale pro nás to bylo jedno z nejhezčích období,“ zavzpomínal na své dětství Jan Bendig. 

Právě to byl jeden z důvodů, proč se v roce 2007 jejich rodiče rozhodli opustit Česko a odejít za lepším do Anglie. „Táta zjistil, že má bratrance v anglickém Liverpoolu. Tak tam vlastně jel naslepo, našel si práci a my jsme pak za ním přijeli,“ popsal Marsell, který také prozradil, že právě z této doby si s bratrem odnesli ze Spojeného království zvláštní zvyk. „Když jsme spolu, tak se bavíme anglicky. Je to něco, co děláme automaticky, i když jsme oba Češi jak poleno,“ prozradil čerstvý držitel Českého lva.

Oba tak všem sociálně znevýhodněným dětem ukazují, že nic není nemožné a každý může jít za svým snem.

Video
Video se připravuje ...

Bendig vyprodal Karlín: O nervozitě před koncertem i splněném snu. David Turek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
41 fotografií