V osudný večer v La Fabrice probíhal koncert Tros Discotequos – kapely v níž účinkují Vojta Dyk (37), Jakub Prachař (39) a Jan Maxián (39). Koncert proběhl v naprosté pohodě a nikoho z hostů ani účinkujících nenapadlo, jaká tragédie se v zákulisí odehrála.

„Zůstával jsem po koncertě na baru, a proto jsem i viděl, že když kapela balila nástroje a věci, přišel za nimi nejspíše šéf La Fabriky, který jim oznámil, co se stalo. Zaznělo tam, že nějaký Marian spáchal sebevraždu, a proto tam i během koncertu byla policie,“ řekl Blesku pan Honza, který se ten večer koncertu účastnil.

„Účinkující byli naprosto zdrceni, podle toho, co jsem viděl, se jich to velmi dotklo,“ dodal s tím, že koncert nebyl nijak narušen, jen dva policisté nahlédli do sálu, ale ihned ho opustili.

Marian O. se v zákulisí oběsil. Druhý sen se na jeho sociálních sítích objevilo zvláštní rozloučení: „Ahoj kamarádi. Včera jsem se rozhodl dobrovolně opustit tenhle svět. Přijďte si na mne vzpomenout a třeba (bez truchlení) zapálit svíčku v pondělí 12.12. od 18.18 do La Fabriky.“ To zřejmě zveřejnil někdo z jeho pozůstalých.

V pondělí večer se tak na místě sešli jeho známí, přátelé a možná i návštěvníci divadla, kteří byli zvyklí Mariana vídat za barem. Svíčku na pietním místě zapálil i Jan Maxián, který v osudnou chvíli vystupoval na pódiu se svými kolegy z kapely.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Pokorný (†39), jeden z nejuznávanějších českých stylistů Videohub

Fotogalerie
35 fotografií