Jen čtyři měsíce poté, co spolu začali chodit, Táňu postihl vážný zánět mozkových blan. „To nás na půl roku vypnulo,“ říká hvězda seriálu Pan profesor v nezvykle otevřeném rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.

I nemoc léčí

„Provedlo nás to takovým těžkým obdobím, i když jsou na světě samozřejmě horší věci, lidi přijdou o nohy, mají rakoviny a tak dále. Ale v tu chvíli neexistuje horší věc, než kterou právě prožíváte...“ vzpomíná Dyk. „Teďka už ale říkám, že to byl nejkrásnější dárek, který jsme mohli od života dostat. Je dobrý na to nahlížet tak, že to kvůli něčemu přišlo, pak vás to může posunout a ta nemoc má léčivý účinky,“ míní herec a zpěvák, jehož ode dneška můžete vidět také v kinech v historickém filmu Il Boemo.

Napjaté vztahy

Vážná choroba narovnala i vztahy v rodině. „Najednou jsem zjistil, že chci, aby se věci v mým životě řídily podle mě a ne podle toho, kdo zrovna chce...“ přiznává Vojta. Nejdřív si prý myslel, že je to nemožné. „Ale pak máte ženu v nemocnici a neví se, co s ní bude. Do toho rekonstruovala byt a taky jsme museli začít komunikovat s Pavlem, tatínkem jejích synů,“ dodává na vysvětlenou. Táňa má totiž kromě 9letého Lojzíka, jehož otcem je Dyk, ještě syny Františka (17) a Cyrila (14) z předchozího vztahu s producentem Pavlem Čechákem (47). A zpočátku panovala mezi oběma tatínky nevraživost...

Neukrojila ani chleba!

Nemoc byla tak vážná, že Táně hrozilo, že už nikdy nevstane z postele. „Jen jsem ležela, koukala do stropu a přemítala: Co se mnou bude?” Bolela ji hlava, mozek, celá mícha v páteři. „Nedokázala jsem ani ukrojit chleba, tak jsem byla unavená! Nebyla jsem schopna být s dětmi ani pět minut, postarat se o ně. Frekvence jejich pohybů, hlasy, to všechno bylo strašně náročné. Kdykoli jsem se rozčílila, jako bych si dala herdu přímo do mozku!“ svěřila se.

Video
Video se připravuje ...

Vojta Dyk si 2 roky po svatbě s Táňou postěžoval: Doma mě nikdo neposlouchá! Markéta Reinischová

Fotogalerie
31 fotografií