Chmurné myšlenky ho přepadly v nemocnici, kam ho opět přivedly průdušky, které ho trápí od dětství. „Mrzelo mě, když jsem viděl, jak ostudně dožíval třeba Jarda Čejka někde v LDN,“ připomněl Krampol smutný odchod mima, který se proslavil jako Pan slepice.

„Mně se hrozně líbilo, když jsme byli se Šimkem v Americe, kde jsme se šli podívat do jednoho domova důchodců. Dědkové a babičky v bílém, zpívá Sinatra, je sranda, dědkové chodí s tenisovými raketami nebo golfovými holemi, pijí červené víno, pak se napijí a jak se zakloní, klepne je pepka. To je důstojná smrt,“ rozpovídal se herec s tím, že bohužel nikdo neví, jak dopadne, ale rozhodně by nechtěl být nemohoucí.

Trápení s Haničkou

Sám má zkušenost s odchodem své milované ženy Hanky (†59), která zemřela v srpnu 2020. I na ni Jirka v dokumentu režiséra Zdeňka Kováře vzpomíná. Zajde dokonce na hřbitov k jejímu hrobu. „Nikdo si nedokáže představit, jak těžké to bylo. A nejhorší jsou rady, co a jak jsem měl udělat jinak... To nikdo nepochopí,“ přiznal herec otevřeně. Když se v roce 1993 brali, Jirkovi bylo 55 a Hance 32 let. „Myslel jsem, že se o mě postará, až budu starý a nemocný, a přitom to bylo naopak,“ konstatoval Krampol smutně. Letošní Vánoce stráví s kamarády. „Nechci sedět sám doma a dojímat se. To nemám rád,“ přiznal.

Nahradil Laufera v Nikdo není dokonalý

Ve filmu Život je sranda se Krampol ohlíží hlavně za svou kariérou, během níž natočil přes 150 filmů a seriálů. Nejvíc je spjatý s pořadem Nikdo není dokonalý, který se v různých podobách natáčel skoro 15 let a vzniklo přes 500 dílů. „Přitom první díl moderoval Josef Laufer a já byl hostem. Po natáčení ale Pepa říkal, že to není úplně jeho parketa, a navrhl, jestli bych to místo něj nedělal já,“ zavzpomínal herec a moderátor na začátky oblíbeného pořadu.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krampol Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií