„Mluví se s tím normálně. Používám je i na různé večírky. Mám to ráda,“ odpověděla Geislerová na otázku, jak zubní rekvizitu při natáčení minisérie Volha snesla v puse.

Nikdo z přítomných ale nečekal, že má svůj doplněk nejen s sebou, ale i na sobě. Herečka si sáhla do pusy a umělé zuby všem předvedla. „Ty máš něco v puse?! Tak to bych vůbec nepoznala,“ reagovala konsternovaná Melíšková sedící vedle ní. „Tak to ti teda pěkně děkuju,“ smála se seriálová Božena Němcová.

 „Obvykle si domů neodnáším rekvizity, tohle bylo ale se svolením maskéra Martina Valeše. Opravdu rekvizity nekradu,“ vysvětlila to posléze v dobré náladě.

Nepříjemný doplněk si překvapivě pro svou postavu režisérky Válové v seriálu Volha vymyslela sama. „V přípravě na svoji roli zašla tak daleko, že si ve spolupráci s maskéry nechala vyrobit umělé zuby a několik měsíců před začátkem natáčení si je nasazovala, aby se v nich naučila srozumitelně vyslovovat a zvykla si na ně. Dokonce v nich chodila i mezi lidi, po pražských ulicích,“ vylíčil kreativní producent Josef Vieweg, což herečka Aha! vzápětí potvrdila.

„Bylo to překvapivě v pohodě, na to si člověk zvykne a nevadilo mi to. Trapný je to vyndavání a nandavání. Byť to na začátku dost bolelo, než si na to ta čelist zvykla,“ dodala pobaveně Geislerová.

Video
Video se připravuje ...

Filmová Prezidetka Aňa Geislerová: Proč na premiéru nepřišel Vetchý? Markéta Reinischová

Fotogalerie
40 fotografií