Právem je označován jako král diskoték. Michal David během více než tříhodinové show zazpíval své největší hity. Od prvního okamžiku si s ním notovala až po střechu napěchovaná aréna.

„Pro diváky jsem si připravil takový bonbonek, že je tu se mnou padesátičlenný symfonický orchestr, o kterém na začátku neměli dopředu tušení,“ prozradil.

Na dvou koncertech v největší české hale se podílela celá Michalova rodina. Manželka Marcela (61) mu stála celou dobu po boku a řešila produkční záležitosti, dcera Klára (34) se pak starala o hvězdné hosty – skupinu Village People. Největší radost ale Davidovi udělal vnuk. „Děda chtěl, abych tu s ním vystoupil, a já rád kývnul. Doprovodím ho na kytaru u písničky Nonstop,“ svěřil Blesku Sebastian před začátkem prvního, úterního koncertu. 

„Děda je od rána nervózní, ale já moc trému nemám,“ dodal s odzbrojující upřímností. Je to zkrátka šoumen, jak zpívá jeho děda v jednom ze svých hitů. Od publika se pak oba dočkali bouřlivého aplausu. Na dvojkoncertě převzal David dvouplatinovou desku za prodej alba Funky.

Pivo i kompot

Jestli se na něco skupina Village People v české metropoli opravdu těšila, tak že ochutná věhlasné plzeňské pivo. „Hodně jsme o něm slyšeli a je opravdu skvělé. Nejlepší v kombinaci se svíčkovou či gulášem,“ mlaskali spokojeně protagonisté velehitu Y.M.C.A.

Moderátor Leoš Mareš (46) přinesl Michalovi na pódium dárek – velkou zavařovačku kompotu. Udělal si tak legraci z Davidovy účasti v reklamní kampani řetězce Penny, kterou komentovalo celé Česko. Michalova vnuka Sebastiana tím dočista odboural.

Bude slavit znovu!

Už 35 let uplyne letos od natočení filmu Discopříběh s hity Michala Davida. „Je to neuvěřitelná doba, a tak jsme se rozhodli, že to v září oslavíme přímo na plzeňském náměstí, kde Ruda Hrušínský běžel ve filmu nahý,“ oznámil novinku divákům oslavenec.

 

Video
Video se připravuje ...

Michal David po dvou letech oslaví 60: Konečně jsem zase v kondici! Zhubnul 15 kilo! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
62 fotografií