Rychtářova vyvolená se jmenuje Iva Ledvinková (57). Žije v Rakovníku, kde prodává oděvy a někdy také zmrzlinu. Poprvé se potkali před devíti lety u benzinky, kde se Rychtář s Ivetou zastavil na kávu. „Přišla k nám, od obou chtěla autogram, a zmizela,“ svěřil Aha! Rychtář.

Poté, co Iveta v roce 2014 skočila pod vlak, byl Josef čtyři roky úplně sám. „Jednoho dne se mi najednou ozvala Iva, že číslo si sehnala na internetu. Chtěla se vidět a jestli prý za ní nechci zajet do Rakovníka,“ popisuje Rychtář začátek nového vztahu. Tehdy nemohl šoférovat, neboť mu byl řidičák odebrán, když boural s Ivetou. „Tak mě za Ivou odvezl syn,“ svěřuje vdovec.

S Ivou se od té doby pravidelně vídá, a v pátek se jí dokonce optal, jestli by si ho nevzala. A dokonce spolu zašli i do společnosti, která zařizuje svatby. „Odpovědi se mi ještě nedostalo, já ale doufám, že bude kladná,“ usmívá se Josef, který má z prvního manželství dva dospělé syny a Iva ze svých dvou manželství pět dospělých dětí. „Čas od času se naše rodiny potkávají a je nám spolu báječně,“ podotýká Rychtář. „Od prvního dne našeho setkání jsem se do ní zamiloval, neměl jsem ale odvahu jí to sdělit, i když jsem byl nesčetněkrát tázán. Teď už jsem to musel ze sebe dostat,“ vysvětluje Josef a zdůrazňuje: „Jsem s ní šťastný a přiznávám, že by člověk neměl být sám, protože to člověk vlastně vůbec neumí a škodí mu to. To jsem nevěděl, už to ale vím.“

Video
Video se připravuje ...

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) Josef Rychtář: Podpálili mu auto! Přímo před domem Pavel Machan, Blesk

Josef: Jsou si podobné i osudem

Iva mu prý Ivetu v mnohém připomíná. „Je jí i trochu podobná. A je pracovitá, hodná, skromná a citlivá. A neměla to v životě také vůbec lehké,“ komentuje Josef.

Fotogalerie
33 fotografií