Poprvé se Nárožný na jevišti objevil v roce 1973 v divadle Semafor. Příští rok by to bylo kulatých 50 let. Pak nastoupil do legendárního Činoheráku, protože toužil po vážnějších rolích.

Ve středu se loučil při derniéře Krležovy Lédy - poutavé studie scén z manželského i nemanželského života. Nárožný se předtím s kariérou rozžehnával již několikrát. „Herec by měl umět odejít, když přijde čas. Je to možná nejtěžší rozhodnutí v životě, ale člověk by to měl zvládnout, možná spíš unést. V pokoře, bez hořkosti a svému divadlu přát to nejlepší,“ říkal.

Měl evidentně strach, aby nepřekročil onu pomyslnou mez, kdy už raději ne. Poprvé diváky vystrašil odchodem, když měl slavit pětasedmdesátiny. Nyní, téměř o deset let později, už odchod prý uskutečnil definitivně.

„Petrova tvorba v Činoherním klubu byla po celá ta léta osvobozující, radostnou součástí našich životů,“ ocenil přínos herce direktor Činoherního klubu.

Zájem o válku

Petr Nárožný se ve svém volném čase zajímá o politické dění ve světě, zejména o dramatické konflikty. Jeho největším koníčkem je druhá světová válka. Nastudoval o ní mnoho knih. A nejen to. „Vím, co je válka. Část té druhé světové jsem prožil v Německu, zažil tam nálety. Jako malý kluk jsem běhal s maminkou do sklepa. Vím, jak vypadá fosforová bomba, viděl jsem mrtvé na ulici…“

VIDEO: Nárožný rozesmával na pohřbu Zindulky (†86): Prozradil ale tajemství jeho nemoci.

Video
Video se připravuje ...

Nárožný rozesmával na pohřbu Zindulky (†86): Prozradil ale tajemství jeho nemoci. Blesk TV

Aréna hvězd: Největší koncertní bomba už v září 2022! Michal David, Monika Absolonová, Dalibor Janda a spousta dalších. Vstupenky si zajistíte ZDE!

Fotogalerie
39 fotografií