Minisérie by samozřejmě nevznikla bez souhlasu zpěvaččina syna Artura Štaidla (25). A protože sleduje Ivetin příběh od prvních pěveckých kroků po Knoflíky lásky s Petrem Sepéšim (†25), režisér Michal Samir (37) poprosil o spolupráci sestru Ivanu. „Artur sám jako první řekl, že tu dobu vůbec nezná, protože v ní samozřejmě nemohl nijak figurovat,“ řekl režisér. S Arturem se proto rychle domluvil, že se spojí s Ivanou.

Esence Beskyd

„Ta, když slyšela, že Artur je s tím srozuměn, otevřela projektu náruč a poskytla nám obrovský a největší možný pohled do těch osmdesátých let,“ pokračuje Samir. S Ivanou, která žije ve Švýcarsku, si tedy několikrát povídal prostřednictvím videohovorů. „Má v sobě stále esenci Beskyd i Ivety. A to bylo skvělé. Ony si spolu nejsou moc podobné, ale v něčem přece jen ano. Jsou to takové střípky, které když člověk objeví, uvědomí si, že s tímhle člověkem si může vytvořit velmi zajímavý a přesný obraz toho, kým Iveta v osmdesátých letech mohla být,“ komentuje režisér.

Kdo je Ivana?

Jako Viana bodovala Ivana v letech 1988 až 1991 okolo 20. místa ve Zlatém slavíkovi, jezdila s Tanečním orchestrem Čs. rozhlasu jako sólová zpěvačka a zúčastnila se i velkého vánočního turné po NDR. „Vyzkoušela jsem si čtyřletou spolupráci v hudební skupině, která působila v západní Evropě, a potom i profesi diskžokeje ve Švýcarsku, kde jsem se pak vdala,“ řekla Ivana, která teď pracuje v jednom lázeňském městě jako hotelová služba rehabilitační kliniky.

Seriálová dvojčata: Fialová a Křenková

Bartošová ožije díky Anně Fialové (26) a do role Ivany tvůrci obsadili Elišku Křenkovou (32). „Vztah Ivety s Ivanou byl až dojemně hezký. Určitě alespoň po dobu, ve které se příběh trilogie odehrává,“ říká Eliška. A protože Ivana na rozdíl od Ivety nebyla tolik exponovanou osobou, není na tolika záznamech, herečka se neměla kde inspirovat. „Takhle jsem si musela vytvořit imaginativní obraz o někom reálném, kdo stále žije. A to pouze z informací, které mi poskytl režisér, a z velmi mála videí,“ svěřuje Křenková.

Video: Nová minisérie Iveta odhalí zajímavé momenty ze života Bartošové

Video
Video se připravuje ...

Nová minisérie Iveta odhalí zajímavé momenty ze života Bartošové Barletta Production

Fotogalerie
43 fotografií