Slavná česká herečka Eliška Balzerová je skutečnou dámou. Nejenom na jevišti a před kamerami, kde ztvárňuje vždy osobité postavy, ale i v životě. Společně se svým manželem, filmovým producentem Janem Balzerem (81), s nímž žije ve spokojeném manželství od roku 1974 (tedy neuvěřitelných 48 let), se odhodlali k dobrému skutku. Poskytli jsme možnost bydlet u nás ukrajinské rodině,“ prozradila Balzerová v primáckém pořadu ShowTime.

Doma jich je teď celkem pět - kromě herečky a jejího muže i tři uprchlíci z válkou poznamenané země. „Přijeli s malým chlapečkem, osmiletým. Maminka, babička, chlapeček a bílá kočka,“ líčila umělkyně, která zazářila například v komedii Ženy v pokušení či v hořkosladké roadmovie Tátova volha. Problém s komunikací nemají - Balzerová, tak jako většina lidí žijících řadu let v socialismu, umí rusky.

VIDEO: Hříšné přiznání Elišky Balzerové v 7 pádech: Experimenty s marihuanou a speciální dovednost 69!

Video
Video se připravuje ...

Hříšné přiznání Elišky Balzerové v 7 pádech: Experimenty s marihuanou a speciální dovednost 69! 

„Už jsem si myslela, že jsem ten jazyk - a ráda - zapomněla. A i oni neradi mluví rusky,“ vysvětlovala. I nenáviděná řeč je však možností, jak se dorozumět se starší generací, jež neumí jiné světové jazyky. „S babičkou mluvím rusky a ti mladí už umí anglicky. I ten malej už s našimi vnuky žvatlá anglicky, když si vyměňujou autíčka, už to dovedou trošku říct,“ smála se Balzerová, co je čtyřnásobnou babičkou.

„Její“ Ukrajinci díky pobytu v Česku, kde jim nehrozí žádné bombardování a další hrůzy, již pookřáli. „Zpočátku byli strašně zamlklí a smutní. Ale nedávno jsem je potkala na ulici, když šli domů, a strašně se už usmívali. Tak jsem jim říkala, že mám radost, že se zase smějí, že se zase nadechli,“ dodala nestárnoucí herečka, která se, podobně jako třeba rodina zpěváka Tomáše Kluse (35) nebo Matěj Stropnický (38) s partnerem, nesobecky vzdala trochy svého pohodlí pro druhé…

Fotogalerie
55 fotografií