Havlová na svůj profil umístila ukrajinskou vlajku a také vzkaz, který kdysi o Rusku vyřkl její manžel, prezident Václav Havel: „Já myslím, že po mnoho staletí existuje takový ruský problém, že Rusko přesně neví, kde začíná a kde končí. I když je to největší země světa, má přesto pocit, že je taková trochu malá a že ji ohrožují i nepatrní sousedé, které kolem sebe má.“

Ukrajinu, jež přes dva týdny válčí s Ruskem, chtěla podpořit i na Českých lvech. „Původně jsem si chtěla vzít jiné šaty - modré - ke kterým mám žluté boty! Pro předání ceny dokumentaristům, kteří nezavírají oči před krutou a nepříjemnou pravdou a jasně deklarují své postoje nejen ve válce, mi nakonec navrhla a nechala ušít šaty skvělá Beata Rajská,“ vysvětlila herečka, proč na Lvech nakonec měla róbu v černé barvě.

VIDEO: Dagmar Havlová: Letos budu bez dovolené, nechci přenášet zmutované viry!

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová: Letos budu bez dovolené, nechci přenášet zmutované viry! Hana Hoschlová, Lukáš Červený

Její poslední příspěvek na sociální síti je rovněž věnován lidem na Ukrajině. Dagmar vyrazila na manikúru do salonu. „Úžasný nový salon ve Spálené ulici, který si založily dívky z Ukrajiny,“ okomentovala návštěvu nehtového studia Havlová. Spojila tak v podstatě příjemné s užitečným.

Fotogalerie
48 fotografií