Když bylo Davidu Švehlíkovi sedmnáct let, uvěřil v Boha a toužil se stát knězem. Po maturitě na akademickém gymnáziu absolvoval jeden ročník teologického konviktu v Litoměřicích a následující rok navštěvoval Lateránskou univerzitu v Římě. Když odcházel do semináře, jeho matka plakala, otec se nevyjadřoval a mlčel.

Jako jedinou možnou životní cestu jsem v té době vnímal kněžskou dráhu. Dnes nemůžu nevidět, že v tom byl také velký kus naivity, romantiky, ale i lidské nezralosti a neznalosti sama sebe,“ svěřil se s odstupem let v rozhovoru pro Katolický týdeník.

Když si svůj úmysl rozmyslel a rozhodl se pokračovat v otcových šlépějích a být hercem, rodičům spadl kámen ze srdce. Jeho první láskou a rovněž sexuální partnerkou byla herečka Jitka Schneiderová (49), se kterou se sblížil během představení Král Lear v rámci Shakespearovských slavností. Brali se v roce 2004 a dva roky nato se jim narodila dcera Sofie Anna (15). Manželství dlouho nevydrželo, David přišel své ženě na nevěru a v roce 2012 byli oficiálně rozvedeni. 

VIDEO: Jitka Schneiderová se pochlubila krásnou dcerou! Z fleku by mohla být modelkou

Video
Video se připravuje ...

Jitka Schneiderová se pochlubila krásnou dcerou! Z fleku by mohla být modelkou. Markéta Reinischová

Švehlík po rozchodu dlouho sám nezůstal. Zamiloval se do učitelky na základní škole Venduly, kterou si v roce 2015 vzal za ženu a mají spolu dva syny. 

David je velmi vyhledávaným hercem, jak ve filmech, tak v seriálech i divadlech. Před kamerou debutoval roku 2003 rolí přítele hlavní hrdinky ve francouzském snímku Jean Moulin, une affaire française. Objevil se ve filmech Román pro ženy, Anděl Páně, Bolero, Pravidla lži či Ve stínu nebo v seriálech Dobrá čtvrť a Kriminálka Anděl. Společně s otcem Aloisem perlili v seriálu Mattoni.

Fotogalerie
41 fotografií